Annemiek Vos geeft op zondag 18 maart een lezing in het Kunstencentrum over haar werk in de expositie NOORDELIJK REALISME.

Aanvang om 14.30 uur

Entree € 3,-

Annemiek Vos, afgestudeerd aan de ABK Minerva (1980/85) heeft onder andere les gehad van Diederik Kraaypoel en Matthijs Röling, en behoort tot de Noordelijke Realisten. Zij noemt haar werk zelf: ”eigentijds impressionistisch”. Het liefst een impressie van de stad met auto’s en verkeersboorden maar vooral atmosfeer.

*

LEZING Romantiek in het Noorden – Herhaling –

Met veel enthousiasme hoorden velen de lezing over de Romantiek in het Noorden begin februari. Bij voldoende belangstelling wordt die daarom herhaald op donderdagmiddag 15 maart van 14.00 – 16.00 uur.

Prijs:                  € 10,-

Aanmelden:   Evert van der Kolk         evanderkolk@xs4all.nl     050 50 32 985

*

Opening 2 maart om 16.00 uur ‘Noordelijk Realisme’ door Joost Doornik

Noordelijk en Onafhankelijk Realisme in de kunst.

Geïnspireerd op de exposities van Amerikaans Realistische kunst “The American Dream” in het Drents Museum en de Kunsthalle in Emden, heeft de sectie Beeldende Kunst van de CKR een expositie gerealiseerd met werken van kunstenaars die behoren tot het Noordelijk Realisme. Hiermee wordt getoond dat de opkomst van Realistische kunst een wereldwijd fenomeen is waarbij Noord Nederland een belangrijke rol speelt.

Deelnemende Kunstenaars: Ewoud Dubois, Joost Doornik, Sara van Epenhuysen, Sietse Jonker, Annemiek Vos, Heleen Kater en Mette Bus.

Expositie ‘Noordelijk Realism’ van 3 t/m 25 maart 2018.

Zie ook Culturele Kring Roden.

Zie ook de Agenda voor overige informatie omtrent deze expositie.

Abstract
Object
Portrait