“Het Kunstwinkeltje” is een nieuwe activiteit in K38 naast, en los van, de lopende expositie. Hier bieden een, of twee, kunstenaars hun werk te koop aan. Na betaling per pin, kan het kunstwerk door de koper ook direct meegenomen worden.

 

Ans van Spronsen is de eerste die werk heeft hangen in ‘Het Kunstwinkeltje’. Vooral veel kleine schilderijtjes van bijvoorbeeld vogels, die geschikt zijn als klein cadeau.

Ans is jaren geleden begonnen, na een vakantie in Frankrijk, met het maken van aquarellen, bloemen en stillevens. Toen haar werkzame leven ten einde liep heeft ze haar hobby nieuw leven ingeblazen, en is met acrylverf gaan werken.
Een manier van werken die zij dankzij cursussen bij o.a. Fokko Rijkens, verder heeft ontwikkelt, waardoor een flinke voorraad schilderijen geproduceerd zijn. De natuur trekt Ans het meest in haar werk, vandaar ook de vele vogelschilderijen, maar ook landschappen zijn vaak het onderwerp voor een schilderij.

Ans exposeert niet alleen in ‘Het Kunstwinkeltje’, haar dochter Aafke maakt van de gelegenheid gebruik iets van haar keramiek te koop aan te bieden.

Aafke van der Heiden heeft op Academie Minerva in Groningen de docenten opleiding gevolgd, waarbij ze met verschillende technieken heeft leren werken.

Keramiek is voor haar een techniek waarin zij veel van haar creativiteit kwijt kan. De passie van Aafke is reizen. Als reisleidster van trektochten door Azië  heeft zij zelf veel van de wereld gezien, maar ook anderen kennis laten maken met andere culturen. Helaas is dat door corona voorlopig verleden tijd, waardoor zij het maken van keramische beelden weer heeft opgepakt.

Komt u gerust langs, de gastvrouw/heer helpt u graag! Alle informatie is aldaar aanwezig.