Laden Evenementen

« Alle evenementen

Film ‘Der Blaue Engel’ met Marlene Dietrich

21 oktober, 19:00 t/m 22:00

- €10,
In samenwerking met de expositie ‘Sporen van Expressionisme’ vertoont De Winsinghhof
op 21 oktober om 20.uur de film ‘Der Blaue Engel’ met Marlene Dietrich. Een klassieker!
Kaartverkoop alleen via De Winsinghhof https://theaterroden.nl/blaue-engel
*
Op maandag 21 oktober vindt de lustrumbijeenkomst van Kunstencentrum K38 plaats in De Winsinghhof. Het thema is ‘Sporen van Expressionisme’. We draaien de film Der blaue Engel uit 1930, met Marlene Dietrich en Emil Jennings in de hoofdrollen.
Een half uur voor de film is de expositie van Reinier van den Berg te bekijken in de Winsinghhof. Als inleiding van de film geeft hij uitleg over zijn werk.
Het werk van beeldend kunstenaar Reinier van den Berg staat bekend om zijn specifieke kleurgebruik en eigen vormentaal. Waar komt dat vandaan? Waar laat hij zich door inspireren en hoe gaat hij te werk? Is hij een expressionist of lijkt dat maar zo? In De Winsinghhof gaat hij, aan de hand van beelden, op de vragen en meer in. In de foyer van het theater worden (vergrote) details van zijn werk getoond.
*
Het expressionisme zien we ook terug in de film Der blaue Engel met in de hoofdrol Marléne Dietrich. De tijd tussen de twee wereldoorlogen hadden mensen behoefte om anders te kijken, te voelen, te doen anders te kleden, te dansen. Anders, moest het.
*
Over de film:
Emil Jennings, één van de grootste Duitse acteurs, speelt de rol van Professor Immanuel Rath, een seksueel onderdrukte onderwijzer van een jongensschool. Nadat hij erachter is gekomen dat zijn studenten Franse kaarten met afbeeldingen van zangeressen verzamelen, gaat hij op zoek naar de bron van deze verderfelijkheid.
In de schimmige nachtclub ‘Der blaue Engel’ maakt hij kennis met de verleidelijke Lola-Lola (Marlene Dietrich) die op het toneel staat met een hoge hoed, kousen en blote dijen. Daarmee is Rath’s strikte vroomheid in één klap verdwenen. Hij wordt schaamteloos ingepalmd door de verleidelijke stem van de ordinaire verleidster die “Ich bin von Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt” zingt.
Verteerd door verlangen en gekweld door zijn rigide opvoeding, laat Professor Rath het toe zich te verlagen tot persoonlijke vernedering. Lola’s grenzeloze seksualiteit was een openbaring voor de bioscoopbezoekers. Met deze rol werd Dietrich direct één van de grootste vrouwelijke Hollywood sterren.
*

Gegevens

Datum:
21 oktober
Tijd:
19:00 t/m 22:00
Kosten:
€10,
Evenement Categorie:
Site:
https://kunstencentrumk38.nl

Organisator

K38

Locatie

Theater De Winsinghhof
Brink 10
Roden, 9301 JL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
050 501 4020
Site:
https://theaterroden.nl/blaue-engel

Gegevens

Datum:
21 oktober
Tijd:
19:00 t/m 22:00
Kosten:
€10,
Evenement Categorie:
Site:
https://kunstencentrumk38.nl

Organisator

K38

Locatie

Theater De Winsinghhof
Brink 10
Roden, 9301 JL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
050 501 4020
Site:
https://theaterroden.nl/blaue-engel