In de Kunstwinkel K38 zijn deze keer prachtige maquettes en schilderijen te bewonderen van Wim Broer!

 

Al vanaf zijn jongensjaren heeft Wim belangstelling gehad voor beeldende kunst en heeft hij getekend en kleine objecten gemaakt. Tijdens zijn loopbaan bij de Gasunie in Groningen, is Wim kunstgeschiedenis cursussen gaan volgen. Zijn vaardigheden heeft hij verder ontwikkelt, respectievelijk bij de Volksuniversiteit en de Seniorenacademie, en bij de (toenmalige) School voor Handenarbeid in de Walstraat. Nu ‘Bij Vrijdag’.

Na zijn pensionering besloot Wim serieus werk te gaan maken van de kunst. Hij heeft zich aangesloten bij de Nieuwe Academie. Daar heeft hij een gedegen schilders opleiding gevolgd. Ook bij de Senioren Academie is hij de Leergang Kunstgeschiedenis gaan volgen, welke hij heeft afgesloten met een diploma.
De laatste tien jaar is Wim, om weer eens iets heel anders te doen en wat ook aansloot bij mijn kennis van de geschiedenis van de kerkenbouw, maquettes gaan maken.
Van kerken die als karakteristiek kunnen gelden voor een bepaalde periode en/of een bepaalde regio. Dit onderzoek heeft hij nu door omstandigheden moeten afsluiten.
Vandaar dat de serie hier tentoongestelde maquettes, eindigt bij de vroege middeleeuwen.
Het is te bezichtigen tot en met zondag 17 september.
Kom langs als je toch in de galerie van K38 bent!
Contactgegevens atelier:
W.T.Broer
Kievitweg 14
9765 JZ Paterswolde
Tel. 050 3091558