Op vrijdag 30 augustus om 16.00 uur wordt de expositie ‘Koppie Koppie’ geopend door kunstenaar en verhalenverteller Stephan de Jong, met een muzikale omlijsting door Ariënne Groenewoud, zangeres, zij zorgt voor portret-waardige muzikale songs.

De expositie wordt door 7 kunstenaars op verschillende manieren vormgegeven door middel van aquarellen, olieverfschilderijen, fotografie, keramiek en brons.  Deelnemende kunstenaars zijn Rob van Bergen, Anja Martina de Boer, Bea van der Heijden, Stephan de Jong, Marilyn Josiena, Carolien van Olphen en Sophie Vermeulen. 

Wat drijft deze kunstenaars om portretten te maken? Het creëren van een portret vereist een hoog niveau van vaardigheid, zoals kennis van anatomie, lichtinval en technieken om levensechtheid en expressie vast te leggen. Een goed portret brengt een gevoel van connectie tussen de kijker en de geportretteerde. Het kan emoties oproepen, zoals empathie, bewondering of zelfs nieuwsgierigheid, doordat het diepgang biedt in het karakter van de persoon. ‘Koppie Koppie’ is te bezichtigen tot en met 22 september.

*

In de Kunstwinkel zullen werken te zien en te koop zijn van Wimmy Barf.

*

De expositie ‘Moeder Aarde’ was te bezichtigen tot en met 25 augustus.

15 kunstenaars laten hun werken zien in karton, textiel, metaal, olieverf en acrylverf, gemengde technieken, beeldwerken en ruimtelijk werk. 

Zie de video HIER

*

De expositie ‘Driestromenland’  was te bezichtigen tot en met 28 juli.

Zie HIER de video via YouTube.

*

De expositie ‘GROEN’ was te bezichtigen tot en met 30 juni 2024.

In deze expositie stond ‘GROEN’ voor een breder begrip dan alleen de kleur groen of de symboliek rondom de kleur.

Zie HIER de video op YouTube –

*

 ‘Verkuno 25 jaar’. Deze expositie was te bezichtigen t/m 2 juni.

Zie HIER de video van de expositie

‘Verkuno 25 jaar’ in ‘De Kunsthof’ in Appingedam met alleen de recente werken. Zo 18 augustus t/m Zo 29 september.

‘Verkuno 25 jaar’ op de Ditzumer Kunsttage (Duitsland). Zaterdag 26-10 en zondag 27-10.

‘van VONK tot VLAM, inspiratie en werken van kunstenaars’.
Een bijzonder jubileumboek over de werkprocessen van leden van Verkuno. Interviews met de kunstenaars en veel afbeeldingen! Het boek is ad € 15,- te verkrijgen in K38, bij boekhandel Daan Nijman in Roden en in het UMCG en via www.verkuno.nl

*

De expositie ‘Zin in Kunst’ door Kunstgroep Køninklijk Chiq was te bezichtigen tot en met 5 mei.

Je kunt de video compilatie HIER bekijken!

 

*

Vrijdag 19 april heeft mw. Sieny Mulder, lid van de ledenraad van de Rabobank, aan K38 een cheque overhandigd

als bijdrage aan de viering van het 2e lustrum van K38. De coördinator van de lustrum commissie, Leo van der Heiden, heeft met dank de cheque namens K38 in ontvangst genomen.

Met de expositie ‘Sporen van Expressionisme’ van 27 september t/m 3 november, wil K38 de  bezoekers kennis laten maken met de noordelijke expressionisten. Veel kunstenaars en organisaties werken mee in het beschikbaar stellen van prachtige en unieke schilderijen. De expositie wil de sporen die de kunstenaars hebben achtergelaten tot in het heden laten zien.
Deze expositie zal worden ondersteund door lezingen, workshops en andere verrassende activiteiten. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van : de gemeente Noordenveld, het VSB fonds, de Rabobank, het Cultuurfonds en Emmaplein Foundation.

*

Wij zijn nog steeds op zoek naar

een Secretaris, een Beheerder en

Gastvrouwen en Gastheren

voor Kunstencentrum K38!

Interesse?? Neem dan hier contact op met Jan van der Kolk 

 

*

*

In deze link aandacht voor de nieuwe privacywetgeving: de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Op 25 mei 2018 werd deze wet van kracht. In het kader van deze wet hebben wij er alles aan gedaan om Kunstencentrum K38 AVG proof te maken.