Jan Kenter, Margreet Rijks en Fred Omvlee gebruiken samen de galerieruimte in Kunstencentrum K38, om de mens in al zijn bezieling weer te geven. 

“We dachten eerst; we hebben elkaar nog nooit ontmoet en toch heeft het werk verrassend veel overeenkomsten waar het gaat om het thema “mens zijn” lachen de drie kunstenaars”. Een hele uitdaging. “Alles samenvoegen om tot een prachtige collectie te komen gaat niet vanzelf”. Deze expositie gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen van vlees en bloed.

Drie kunstenaars en drie perspectieven. Daar waar de mens-, het menselijke- (dood, seksualiteit, of de schoonheid van verval) vaak het onderwerp zijn, lijkt Kenter in zijn werk vooral zichzelf te willen tonen.

Het werk van Rijks ontroert door ‘de kracht’ en ‘de tederheid’, en de nauwgezetheid en liefde waarmee de werken geschilderd zijn.

Omvlee is meer op zoek naar het mysterie van de huidige ‘condition-humaine’, in zijn serie koppen met als titel: ”if I had a head like that”.

Te bezichtigen t/m 26 januari.

Op zondag 26 januari is er om 15.00 uur een finissage.

Op deze feestelijke afsluiting zullen ook de kunstenaars aanwezig zijn. Wij verwelkomen u graag!

 

    

De expositie ‘Mensen, mensen, mensen’ is te bezichtigen t/m 26 januari.

        

Geopend! De nieuwe expositie ‘Mensen, mensen, mensen…’

Met werk van Jan Kenter, Margreet Rijks en Fred Omvlee.

 

  

*

Kunst IN DE SALON.

De Verkuno Salon: een klassieke salon, een moderne salon en een prentenkabinet.  Er was werk te bezichtigen van 15 Verkuno kunstenaars. Bezoekers konden er ronddwalen en met elkaar in gesprek gaan over de kunstwerken, maar ook over het inrichten van huizen van vroeger en van nu. 

Zie HIER de video van de opening – door Piet van de Riet.

Zie het artikel over de nieuwe voorzitter van Verkuno, Berend VosHIER.

Zie HIER het artikel over de opening van de expositie ‘Kunst IN DE SALON’

Was te bezichtigen  van 6 t/m 29 december 2019.

*

Ter gelegenheid van ons vijfjarig bestaan organiseerden wij de expositie ‘Kleur en Variatie. Een greep uit de Drentse Beeldende Kunst na 1945’.

Was te bezichtigen t/m 1 december 2019.

Voor het bekijken van de openingsvideo zie HIER.

Voor meer foto’s op Facebook zie de link HIER.

*

 

Zie HIER de link naar onze vacatures – 

*

In deze link aandacht voor de nieuwe privacywetgeving: de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op 25 mei 2018 werd deze wet van kracht. In het kader van deze wet hebben wij er alles aan gedaan om Kunstencentrum K38 AVG proof te maken.