De expositie ‘Kunst met een Kwinkslag’ heeft ons Kunstencentrum K38 weer geopend! Tot en met zondag 1 augustus kunt u deze tentoonstelling bekijken en bewonderen. De sectie Beeldende Kunst van de CKR heeft de galerie weer prachtig ingericht, en laat het werk van Louise de Winter, Gea van Eck, Eveline van Duyl, Wouter Berns, Dagmar Stap en Marjon Deckers tot zijn recht komen.

Mondkapjes zijn niet meer verplicht, de anderhalve meter afstand is nog wel van toepassing.

Zie hier de video van de Krant met enige indrukken;

kunst met een Kwinkslag dK video 

 

*

De vierde editie van WaT ‘n KuNsT gaat dit jaar gewoon door!

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september 2021 kan iedereen weer genieten van kunst, muziek en gezelligheid in het centrum van Roden. Op het programma staan muzikale optredens van Ellen ten Damme, Club Classique, Brassband De Bazuin Oenkerk en andere artiesten. 

Tijdens Wat ’n Kunst zijn er workshops en masterclasses van bekende Nederlandse beeldende kunstenaars en woordkunstenaars. Er is een waarop kunstenaars aan het werk zijn en waar bezoekers naast kijken misschien de helpende hand kunnen bieden. Bijzonder wordt het theatrale project ‘Moving Art’. Daarin brengt Club Classique beroemde schilderijen tot leven in beeld en door muziek. Het werk van plaatselijke kunstenaars met bijbehorende verhalen krijgt hierin ook een plek.

Wat ’n Kunst wordt afgesloten met een grote kunstmarkt, waar kunst gezien en gekocht kan worden en waar ook divers jong muzikaal talent hun kunnen laat zien en horen.Wat’nkunst biedt naast kunst, muziek en dans ook een plek voor de kookkunst van de plaatselijke horeca, zodat u tijdens het festival kunt genieten van een hapje en een drankje.

Een festival waar u, na een periode van lockdowns en beperkingen, weer kunt genieten van het mooie wat kunst en cultuur u biedt, in het gezellige centrum van Roden en de mooie omgeving van Havezate Mensinge.

Zie ook de website www.watnkunst.nl voor meer informatie, het inschrijven van workshops of deelname aan de kunstmarkt op de zondag.

*

Wij zijn zo verheugd dat wij eindelijk weer van start mogen in de cultuursector!

Vanaf zaterdag 26 juni 13.00 uur is de tentoonstelling ‘Kunst met een Kwinkslag’ van de Sectie Beeldende Kunst, CKR te bezichtigen in ons Kunstencentrum K38.

Geweldig werk van Marion Beckers, Wouter Berns, Eveline van Duyl, Gea van Eck, Dagmar Stap en Louise de Winter. Een expositie waarin kunst met humor, een kwinkslag, een glimlach en verrassende geestigheid, tentoon wordt gesteld. Iets wat in deze tijd wel welkom is.

De expositie is geopend vanaf zaterdag 26 juni t/m zondag 1 augustus.

Werk van Louise de Winter

Werk van Eveline van Duyl

*

De exposities ‘Kanaalstraat Verhalen’ en ‘Fragmenten’, zullen op een later tijdstip plaatsvinden.

Binnenkort zullen wij hierover meer informatie kunnen vermelden.

 

 

*

Het prachtige werk van het kunstenaarscollectief  ‘Noordelijk Kunst Kader 2020’  is verplaatst en zal in september 2021 te bezichtigen zijn.

6 kunstenaars richtten NKK2020 op vanuit de gedachte “samen staan wij sterk” met het gezamenlijk naar buiten treden van hun werk. Deze eerste expositie Première NKK2020′ is helaas uitgesteld.

De kunstenaars Froukje Dijkstra, Rineke Hollemans, Sikko Mulder, Emy Noya, Rita Siemons en Wilma Wassing laten meer van hun werk zien op de website www.noordelijkkunstkader2020.nl

 

 

 

De expositie ‘Salon op Uitnodiging’ is uitgeruimd. Via de YouTube link https://youtu.be/F57LfhB_XPU  kunt u deze expositie nog wel bekijken.

Zie hier de video Salon op Uitnodiging 2021-II

en klik nogmaals op de vergroting!

Zie hier de  brochure salon op uitnodiging lichten de Verkunoleden hun keuze toe en presenteren zij hun gast.

Wij hopen ten zeerste om in de eerste week van maart weer open te mogen!

*

HIER kunt u de actuele informatie van het RIVM lezen.

*

Wees welkom! U kunt erop vertrouwen, dat de corona regels in de galerie zorgvuldig worden nageleefd, en dat er voldoende ruimte is, om het werk te kunnen bewonderen. Komt u langs en meld u zich bij de gastvrouw/heer.

Leest u HIER het artikel van De Krant Roden.

Wij zijn geslaagd in de re-organisatie van de galerie en het opzetten van de veiligheidsmaatregelen tegen het corona-virus.

Wanneer u ons komt bezoeken, kunt u reserveren bij de gastvrouw of gastheer bij binnenkomst.

 

 

 

Ook HIER kunt u de actuele informatie van het RIVM lezen.

 

 

Zie HIER de link naar onze vacatures – 

*

In deze link aandacht voor de nieuwe privacywetgeving: de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Op 25 mei 2018 werd deze wet van kracht. In het kader van deze wet hebben wij er alles aan gedaan om Kunstencentrum K38 AVG proof te maken.