Terug van vakantie? Wat voor ervaringen heeft u mee naar huis genomen?

8 Kunstenaars presenteren in de Verkuno expositie ‘Uit de koffer’, hun verrassingen ‘Uit De Koffer’ en ‘opgeslagen’ reiskoffers. Zij tonen hun reisimpressies, reisdagboeken in beeld, leporello’s en andere verrassingen.

De expositie is vrijdag 13 september  geopend met ‘Hopefull journey’; een performance van Sander Baan en Kitty Boon. ‘Uit de koffer’ is te bezichtigen t/m 6 oktober.

Zie HIER de video van de opening, door Piet van de Riet.

  Foto’s Sonja Leuthollf.

*

Zondag 29 september is er een lezing van Eva Kipp en Matty de Vries.  Zij vertellen hun ‘Pakkende verhalen uit de koffer’.

Aanvang 14.00 uur, toegang € 7,- incl. entree expositie; (kunstlievende) leden Verkuno gratis.

*

Zondag 6 oktober is er van 13.00 tot 16.00 uur de Buiten-workshop ‘schilderen in de Drentse campagne’o.l.v. Tonnis de Boer en Jelly van den Bosch.

Deelname € 20,- per persoon; aanmelding via 06-20720706.

*

23-25 augustus was het weer het jaarlijkse kunstfestival WaT ‘n KuNsT. Veel muziek, dans en kunstmomenten kwamen voorbij in het centrum van Roden.  Elly Pagée is de eerste winnaar van de prachtige Kunst & Cultuurprijs van Noordenveld.

Bekijk deze link voor haar interview met De Krant. De Jongtalent Prijs ging naar Candy Soda Popcorn dansgroep. Wij feliciteren jullie allen van harte!

Kunst & Cultuurprijs 2019, ontworpen door Jolande van Luyk.

HIER kunt u enige foto’s zien van het weekend WaT ‘n KuNst 2019 op Facebook, en tevens HIER.

   

De Culturele Kring Roden, Kunstencentrum K38 en Kunstmomenten Noordenveld waren op zaterdag en zondag natuurlijk aanwezig met de informatiestand.

*

De tentoonstelling van de Teken en Schildergroep Roden ‘Zomer in mijn hoofd’, welke werd geopend door beeldend kunstenaar Fokko Rijkens, is nog te bezichtigen t/m 8 september 2019.

20 leden/kunstenaars exposeren hier;

Cor de Boer, Gonnie Boomgaard, Geke Buist, Anky van Burgsteden, Annie Dijk, Tini van Duinen, Iris Groenewold van Kempen, Anneke Hoes, David Hut, Albertus Johannes, Ida Kalma, Mieke van Kapel, Janny Leemburg-Bosma, Reg Mulder, Joke Niemeijer, Lien Nijholt-Langeland, Wila Riemersma, Laura Rijpstra, Angela Sandker en Dien Smilde.

Foto door Diny Brouwer.

David Hut (17 jaar) en Reg Mulder (87 jaar), beiden deelnemende exposanten van de expositie ‘Zomer in mijn hoofd’. Wat ze samen delen is passie voor het schilderen. David Hut begon op zijn vierde al strippoppetjes te tekenen, maar wilde meer. Hij wil professioneel beeldend kunstenaar worden. Zo werd hij vorig jaar lid van de T.S.R. De overstap naar een andere techniek werd een feit. David schildert niet onverdienstelijk met olieverf.
Reg Mulder is een geboren Hagenees, woonachtig te Roden, en heeft het tekenen met de paplepel ingegeven door zijn vader. Pas na zijn pensionering is Reg geheel op het schilderen in acryl toegelegd. Een fijnschilder puur sang.
Deze twee zijn een prachtige combinatie in de schildergroep. 

Ook interesse in schilderen en tekenen? Zie www. tekenenschildergroeproden.nl

*

U kunt zich opgeven voor Orkest Adorable op 24 november van 14 – 16 uur.

Het beloofd weer een muzikaal Lustrum feestje te worden.

Entree € 5,- inclusief een bezoek aan de expositie ‘KLEUR en VARIATIE’ in de galerie, en gratis koffie of thee.

Voor Vriendenpashouders van K38 kost de entree € 3,-

Opgave reservering kan HIER onder vermelding van naam en datum evenement.

*

Het optreden van Pot Baumgarten & Friends op zondag 18 augustus in K38 zorgde voor veel publiek! Alom een zeer geslaagde middag met wervelende muziek. Zie HIER een video van Pot Baumgarten & Friends. Zie HIER enige foto’s.

 

*

 

*

 

Zie HIER de link naar onze vacatures – 

*

In deze link aandacht voor de nieuwe privacywetgeving: de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op 25 mei 2018 werd deze wet van kracht. In het kader van deze wet hebben wij er alles aan gedaan om Kunstencentrum K38 AVG proof te maken.