‘(V)luchtig’ is zo veel in het leven! Zeker in deze tijden, waar materialisme soms de boventoon dreigt te voeren, is het boeiend om daar eens speciaal bij stil te staan.

(V)luchtig is kennelijk een thema dat veel kunstenaars aanspreekt. Uit het vele goede aanbod zijn een tiental kunstenaars als deelnemer geselecteerd. In het belang van de kwaliteit van de expositie heeft tevens diversiteit in verschillende werksoorten meegewogen. Een Verkuno expositie.

Zo zien wij hoe kunstenaars vrijelijk hun ideeën en fantasieën bij dit thema in vormen vatten; zowel in ruimtelijk werk als in schilderingen of fotowerk.

De exposanten komen zeker niet alleen uit het noorden, maar ook uit verder gelegen delen van het land.

De deelnemende kunstenaars zijn: Kitty Boon, Jelly van den Bosch, Henk van Donk, Arien de Groot, Rosalinde Huizinga, Eva Kipp, Margreet Markus, Gert Roelofsen, Elsje Elysée Stroetinga en Rob van Tour.

 Te bezichtigen van 3 september t/m 9 oktober 2022

*

In de Kunstwinkel is werk te zien en te koop van Maxelant Harmsze tijdens de expositie ‘(V)luchtig’, in de periode van 3 september tot en met 9 oktober.

Ook zal Maxelant zelf aanwezig zijn op de dagen vermeld op de pagina van de Kunstwinkel.

 

 

 

*

Wij zijn nog steeds dringend op zoek naar een Secretaris en een Beheerder voor Kunstencentrum K38!

Interesse?? Neem dan hier contact op met Leo van der Heiden

 

*

‘DOnders MOoi’ een expositie van de T.S.R. donderdagmorgen groep.

Op de donderdagmorgen werkt een enthousiaste groep amateurkunstenaars van de Teken en Schildergroep Roden onder vakkundige leiding van docent Jan Kenter. Zij werken aan het ontwikkelen van hun talenten in schilderen en tekenen in houtskool, aquarel, acryl of olieverf. Jan Kenter laat een ieder zijn ‘eigen weg’ hierin volgen en hierdoor ontstaat er een vrijheid van kunstwerken.

Deelnemende kunstenaars waren:

Ina Blauw, Ala Bruins-Willig, Ellena Dechesne-Nash, Janine van Iren, Marieanne Lops, Elly de Roos, Laetitia Schweitzer, John Tolsma, Maurits Valk, Wieke Wieling, Alex van ’t Zand en Olesya Lyashova.

Was te bezichtigen tot en met zondag 28 augustus!

*

*

In deze link aandacht voor de nieuwe privacywetgeving: de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Op 25 mei 2018 werd deze wet van kracht. In het kader van deze wet hebben wij er alles aan gedaan om Kunstencentrum K38 AVG proof te maken.