Expositie in WOORD en BEELD

In de Gemeente Noordenveld wordt dit jaar op allerlei plaatsen aandacht besteed aan de 100-jarige geboortedag van de bekende Drentse dichter Peter van der Velde.Peter van der Velde is bekend als auteur van korte verhalen, gedichten, cabaretteksten en liedjes.

Mw. Alke van der Velde en Klaas Smid, burgemeester

De opening werd op vrijdag 9 november door burgemeester Klaas Smid verricht. Zie hier de VIDEO.

Zondag 25 november om 14.00 uur organiseert het bekende Drentse literaire Tiedschrift ROET een literaire middag genaamd “8x Peter van der Velde”; schrijvers over Peter van der Velde. Kaarten zijn ook te koop bij Boekhandel Daan Nijman, Roden. www.daannijman.nl

De tentoonstelling is te bezichtigen woensdag t/m zondag van 13 – 17 uur, tot en met 2 december 2018.

Tiedschrift ROET

*

De opening van de expositie PAPIER Kunst heeft plaatsgevonden op vrijdag 12 oktoberdoor de Groningse Stadsdichter Lilian Zielstra.

Negen kunstenaars toonden hun werk gemaakt van papier;

Noor Agter, Katja Berkenbosch, Anna van Bohemen, Claudia Eikendal,  Jan Hoff, Karla Kassenaar, Eva Kipp, Ria van Krieken, Monique Ramakers. 

Werk van Eva Kipp

De expositie georganiseerd door Sectie BK van CKR was van 13 oktober t/m 4 november 2018.

*

In deze link aandacht voor de nieuwe privacywetgeving: de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op 25 mei 2018 werd deze wet van kracht. In het kader van deze wet hebben wij er alles aan gedaan om Kunstencentrum K38 AVG proof te maken.