Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WERVELINGEN

20 november 2015, 16:00 t/m 6 december 2015, 17:00

Expositie van 21 november tot en met 6 december 2015.

Opening op vrijdag 20 november om 16.00 uur. (org. Sectie Beeldende Kunst/CKR) www.culturelekringroden.nl

Een expositie die de kracht van de dynamiek in de kunst laat zien. Alles is in beweging. Grote en kleine bewegingen.

De mens in beweging op straat. Abstracte wervelingen. De wervelende bewegingen van dans in beelden en schilderijen. Zacht wuivende stoffen en kleine zwierige ronde vormen in keramiek. Dit alles tot een vloeiend geheel gebracht in expressieve kleuren en vormen.

Kunstenaars:
Mieke Diekmann, Eric Dijkstra, Anita Gaasbeek, Tine Kuiper, Ina Scholten, Edith Tergau

 

 

image

Mieke Diekmann, bronzen beelden en schilderijen

Mieke Diekmann werkt zowel in haar schilderijen als in haar bronzen beelden intuïtief. Deze uiteenlopende technieken werken voor haar inspirerend en versterken elkaar. Haar stijl kan omschreven worden als mystiek en symbolisch. Haar bronzen beelden zijn meestal geabstraheerde sierlijke mensfiguren, vaak in dans, al dan niet gecombineerd met RVS. Haar hier geëxposeerde schilderijen zijn wervelende abstracten.
www.miekediekmann.nl

image

 

Eric Dijkstra, iPhoneograaf / iPhone-fotokunstenaar

Eric Dijkstra fotografeert en creëert zijn fotokunst uitsluitend met zijn iPhone. Zijn iPhone als centrum van zijn fotografische creativiteit, camera en atelier ineen. Zijn werk is het resultaat van fotografie en de bewerking daarvan. Kenmerkend aan zijn werk zijn de abstracte silhouetten, verkregen door fotografie met trage sluitertijden, resulterend in unieke en eigentijdse fotokunst op geborsteld aluminium.
www.ericdijkstra.com

image

 

Anita Gaasbeek, beeldend kunstenaar en grafische ontwerper

Al jaren schildert zij mensen in beweging. Dansers en theater boeien haar. Tijdens repetities in de studio’s van o.m. het Scapino Ballet en Conny Janssen Danst maakt ze met penseel en inkt op papier haar dansschetsen. De uitdaging ligt voor haar in het vangen van de spanning van het moment, van de dansers in beweging. In haar atelier maakt ze n.a.v. de schetsen en het model, schilderijen van de momenten die haar bijzonder bijblijven.
www.anitagaasbeek.nl

image

 

Tine Kuiper, schilderijen, sculpturen en fotografie

Haar werk kent verschillende verschijningsvormen in schilderijen (2D), sculpturen (3D) en fotografie. Textiel is telkens het denkkader, een taal voor schoonheid en poëzie. Textiel heeft de kwaliteit van schilderen en beeldhouwen tegelijk. De combinatie biedt een geweldige mogelijkheid een eigen universum te creëren. De tweedimensionale werken zijn reliëfschilderijen en deze bestaan uit vele strookjes zijde op het doek genaaid waardoor een intens kleuroppervlak ontstaat en uitnodigt tot aanraken. www.tinekuiper.nl

image

 

Ina Scholten, schilderijen

Ina Scholten maakt vooral grote, kleurrijke acrylschilderijen waarin thema’s als communicatie, verbinding en reflectie verbeeld worden. In haar werk spelen mensen in hun onderlinge verband de hoofdrol. De (Italiaanse) titels van haar doeken geven dat al aan. Haar werk is – ondanks de sterke gelaagdheid – zeer toegankelijk.
www.pitturina.nl

image

 

Edith Tergau, keramiek

Edith Tergau woont en werkt in Beegden (Limburg) Zij maakt handgevormde keramiek in de breedste zin van het woord. Haar werk is in meer of mindere mate abstract en modern. Herkenbaar aan fijne details en mooie strakke lijnen. Het heeft ook zwierige en ronde vormen en ziet er tegelijkertijd subtiel en delicaat uit. “Een moment in het wervelende groeiproces van leven en afsterven vastgelegd”.
www.atelierdeskleis.nl

image

 

Gegevens

Begin:
20 november 2015, 16:00
Einde:
6 december 2015, 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Netherlands
+ Google Maps
Site:
kunstencentrumk38.nl

Gegevens

Begin:
20 november 2015, 16:00
Einde:
6 december 2015, 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Netherlands
+ Google Maps
Site:
kunstencentrumk38.nl