Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een Blauwtje Lopen

4 maart 2016, 16:00 t/m 28 maart 2016, 17:00

Een Blauwtje lopen. 5 maart 2016 t/m 28 maart 2016.

Opening 4 maart om 16.00 uur door Paul Borggreve, woordkunstenaar.

Een blauwtje lopen betekent: je krijgt de kous op de kop. Beter een blauwtje lopen dan een groentje blijven. Ode aan de kleur blauw.

image image

Voor veel kunstenaars is blauw een leidende kleur. Denk aan de grote blauwe haan op Trafalgar Square in Londen van de Duitse kunstenares Katharina Fritsch of aan Jan Fabre en zijn blauwe werken voor het paleis van de schone kunsten in Brussel en het blauw van Matisse. Blauw is de kleur tussen nacht en zonsopgang, de kleur van hoop, van een nieuw begin. Ja, een Koninklijke kleur. K38 heeft deze keer, door de organisatie van BK/CKR werken van kunstenaars in huis uitsluitend in de kleur blauw.

Deelnemende kunstenaars:

Ton Aartsen, Mixed Media www.tonaartsenfotografie.nl
Zijn basisfascinatie is het onzichtbare dat bepaalt wat wij mensen doen en laten. Het verschil in wat we zeggen en wat we doen. “Ons functioneren wordt bepaald door innerlijke krachten vanuit onze genen, sociale context en hormonen, ons onderbewustzijn. Onze lichaamstaal, onze dromen en ons gedrag zijn het zichtbare van het onzichtbare. Mijn overtuiging is dat elk mens leeft in zijn eigen realiteit. Deze fascinatie drijft mij als kunstenaar en daarom wil ik mijn verborgen wereld in beeld brengen”.

image

 

René Alberts, Dichter in woord en beeld www.renealberts.nl
Hij noemt zich dichter in woord en beeld omdat hij foto’s maakt en gedichten schrijft. Fotografie blijft belangrijk maar ook heeft hij enkele dichtbundels uitgebracht. Foto’s en gedichten, ze gaan in het werk van René over hetzelfde, alleen het medium is verschillend. Die keus wordt gemaakt op grond van hoe het materiaal zich aandient. Zijn werk gaat voornamelijk over hoe hij de wereld om zich heen ziet en ervaart, hoe hij zijn eigen plaats daarin ziet, gekruid met een stevige portie fantasie. De waarheid ligt soms dichtbij, maar wordt net zo vaak en net zo lief geweld aan gedaan.

image

 

Harry Arling Kosmotroniks, Ruimtelijke objecten www.kosmotroniks.com
Al zijn kunstwerken zijn gemaakt van afvalmateriaal en modelbouwonderdelen. Elke Kosmotronik ontwikkelt zich gedurende de opbouwfase. Harry heeft van te voren nooit een plan of tekening. Zijn objecten ontstaan gedurende de constructiefase, tot de Kosmotronik klaar is. Voor Harry is het bouwen van een Kosmotronik een avontuur van het begin tot het einde.

image

 

Margot Brekelmans, Schilderijen www.margot-brekelmans.nl
Een zeer veelzijdige kunstenares, bekend ook van haar steeds groter wordende beelden van honden in 2D en 3D. Ze heeft haar leven lang getekend en geschilderd, waarbij haar werken steeds groter werden. Op deze tentoonstelling zijn haar blauwe schilderijen te zien.
het waait in Groningen
de horizon geeft kleur aan vette omgeploegde klei
door je wimpers wordt het perspectief van kobalt

071010 Brekelmans 012

 

Janneke Hogerheijde, Textiel www.jannekehogerheijde.nl
Janneke Hogerheijde tekent machinaal het verhaal van dat moment. Ze is gefascineerd door het spel van (subtiele)lijnen en hun imperfectie. Haar werk wordt vaak omschreven als vrij, gevoelig, krachtig en kleurrijk. Naast draad gebruikt zij textiel, acrylverf en krijt. Haar inspiratie komt uit de wereld om haar heen. Haar werk nodigt mensen uit iets langer te kijken, om zich te laten verwonderen en te inspireren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ylil (Lily) Hogeveen, Schilderijen www.ylil-vrije-figuratie-en-haiku.exto.nl
Ylil houdt van een veelkleurig palet en, geïnspireerd door de Oostenrijkse kunstenaar Hundertwasser, schildert ze graag ritme en beweging. Haar werk beweegt zich in een spiraal: soms grijpt ze terug op meer figuratief, dan weer abstract en begeeft ze zich vaak op het grensvlak van beide. Vandaar dat ze haar werk aanduidt als “ Vrije figuratie”. Altijd als een schilderij af is, komen er woorden in de vorm van een Haiku( Japans drieregelig gedichtje).

image

 

Jannie van der Wel, Keramiek www.jannievanderwel.nl
Jannie maakt keramische objecten die ze opbouwt uit plakken klei. De huid wordt op verschillende manieren bewerkt en gekleurd. Ze maakt boten, huizen, poorten en vaasobjecten. Zowel klein als groep, maar ook groot. Architectuur en natuur uit haar omgeving, maar ook uit andere landen, vormen voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Ze gebruikt diverse stooktechnieken, er is prachtig gekleurd raku keramiek en steengoed in ingetogen kleuren.

image

Gegevens

Begin:
4 maart 2016, 16:00
Einde:
28 maart 2016, 17:00
Evenement Categorie:
Site:
www.culturelekringroden.nl

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Netherlands
+ Google Maps
Site:
kunstencentrumk38.nl

Gegevens

Begin:
4 maart 2016, 16:00
Einde:
28 maart 2016, 17:00
Evenement Categorie:
Site:
www.culturelekringroden.nl

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Netherlands
+ Google Maps
Site:
kunstencentrumk38.nl