Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bespiegelingen

9 oktober, 13:00 t/m 1 november, 17:00

- €2,

Bep van der Vinne:

Een selectie uit tekeningen, schilderijen en wandobjecten, van de afgelopen veertig jaar.

Bep van der Vinne ontdekte door toevalligheid, de schoonheid van verweringsprocessen, van o.a. leegstaande bouwvallen, en resten van bewoning, met oog voor structuren en details.

Met een verwijzing naar stilte als rustpunt, streeft Bep naar zeggingskracht door middel van de eenvoud in materiaalgebruik, kleur en vorm.

 

Wianda Keizer:

Haar ruimtelijke werk ontstaat door het rangschikken, ordenen en herhalen van verschillende materialen. Het is een zoeken naar vorm en lijn, naar schoonheid, zonder te willen pronken, naar stilte, harmonie en ontroering, zonder sentimentaliteit.
Het is een uitdaging om van eenvoudige sobere materialen iets te maken wat boven zichzelf uitstijgt en de naam kunst mag dragen. Haar geliefde lijn is de horizon, maar ook de lijnen uit de natuur en architectuur, met hun gelaagdheid en structuur. De werken ogen als rustige en sobere beelden met een sfeer van poëzie.
Haar werk brengt een ode aan de eenvoud en de kracht van de materie.

 

Marjan Schaap:

Het werk van Marjan Schaap ontleent zijn zeggingskracht aan vormen die “de tijd”  in zich dragen. Maar vooral ook aan de huid van de klei, de kleuren van natuurlijke pigmenten en oxides. De beelden vertellen over dat wat er altijd al was en altijd blijven zal: een woordeloze essentie die zich schuilhoudt in de dingen.

Ook haar dierportretten komen voort uit verwondering en het zoeken naar de uitdrukking en eigenschappen van dat specifieke dier. De beelden zijn krachtig en kwetsbaar, strijdlustig of aandoenlijk en raadselachtig tegelijk.

“Verwonderen is met je blik iets omvormen tot een wonder, je afvragen wát je ziet, en het een betekenis geven, een ziel toekennen.”

 

Expositie georganiseerd door Bep van der Vinne, Wianda Keizer en Marjan Schaap.

Gegevens

Begin:
9 oktober, 13:00
Einde:
1 november, 17:00
Kosten:
€2,
Evenement Categorie:

Organisator

Extern

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
9 oktober, 13:00
Einde:
1 november, 17:00
Kosten:
€2,
Evenement Categorie:

Organisator

Extern

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps