Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Florale Kunst

14 mei 2022, 13:00 t/m 6 juni 2022, 17:00

- €2,

Wegens groot succes in 2019 is er wederom een expositie ‘Florale Kunst’.

Ook nu biedt de expositie een podium voor niet-alledaags bloemwerk.
Er zijn dit keer niet alleen ruimtelijke florale objecten te zien: ook de fotografie en de schilderkunst is vertegenwoordigd.

Gemeenschappelijk in alle werken is de NATUUR als invalshoek en inspiratiebron.

Zie HIER de video via YouTube

Zie HIER de foto’s van de opening via Facebook

Zie HIER de voordracht van het gedicht van Annet Zaagsma

 

   

 

De deelnemende kunstenaars zijn:

Ben Clevers is een master bloemist met een gedegen opleiding en werk voor het Nederlands Koningshuis. Hij heeft een boek geproduceerd en is docent aan de Florale Academy in Ede. www.leavesproject.nl

Anita Hoekstra is geïnspireerd door de natuur en werkt met natuurlijke materialen in een voortdurende ontwikkeling naar florale kunstobjecten.

Jantine Koppert heeft een liefde voor lijnen en een passie voor het tekenen op het platte vlak, maar ook in ruimtelijke sculpturale vormen van draad, papier en glas. Zij is geïnspireerd door elementen in het landschap, zoals water, rotsen en bomen.

Minny van der Vlugt laat zich leiden door natuurlijke materialen en verwerkt deze in objecten, bloemkunst en keramiek. Welke Minny maakt van steengoed klein met een eigen ontwikkelde hout-as glazuur. www.goedsteengoed.nl

Annie Kok werkt met natuurlijke materialen en gaf les in bloembinden en werkte als bloemsierkunstenaars bij o.a. Mensinghe en de bloemencorso in Eelde.

Annemarije Mellema geeft workshops en maakt huwelijk bloemwerken. Zij heeft geparticipeerd in NL kampioenschappen bloemkunst en kweekt haar eigen duurzame bloemen ‘flower happiness’.

Yui Kubo is een freelance bloemist uit Japan en heeft de Nederlandse bloemkunstopleiding gevolgd en maaktbloem kunstwerken met bloemen, bladeren, bessen, takken en ook onnatuurlijke materialen.

Laura Schilderinck heeft ruim 30 jaar ervaring in het creatieve bloemwerk en volgt momenteel de Masteropleiding.

Gertie Grotenhuis heeft 25 jaar geleden de vakopleiding gevolgd en volgt momenteel de Masteropleiding in Ede. Daar wordt zij uitgedaagd om verder te gaan met vorm, kleur en materiaal om dit toe te passen in bloemkunst en plantaardige objecten.

Dafne Kaiser is freelance bloedstylist en momenteel student aan de opleiding Meesterbinder aan de Florale Academy in Ede. Zij werkt graag met industriële materialen en combineert dit met natuurlijke producten. Zij staat voor opvallend, ruig en eerlijk.

Arend Kok is 20 jaar in het onderwijs van vakopleidingen actief geweest. Ook andere facetten zoals bloembinden, demonstraties geven, tentoonstellingen en stands ontwerpen, vakbeurzen en bloemencorso’s heeft hij gedaan. Arend heeft ook een passie voor houtdraaier, zoals schalen, vazen en assemblages.

Frits Driesen werkt met de wilg. de ‘Salix Alba Chermesina’. Het is een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal om duurzame objecten mee te maken.

Jan van der Kamp heeft in vele takken van de bloemkunst gewerkt en Jan heeft diverse bloemen- en plantenboeken geschreven, Zijn liefde voor botanisch tekenen is de laatste 15 jaar ontwikkeld en hij is een werkend lid van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. www.janvanderkamp.eu

Johan Wolfard is 30 jaar docent bloemschikken en is ruim 45 jaar Master in bloemsierkunst geweest.  Hij fotografeert sinds 2016 en maakt tabletop stillevens met objecten op een tafel.

Johannes Bosgra maakt verstilde foto’s en videowerken op de scheidslijn tussen abstractie en figuratie. Het Friese landschap is zijn muze en in de serie ‘Bomen van Bosgra’ reflecteert hij op zijn jeugd en afkomst, door beelden te maken van bomen. Johannes heeft menig prijzen gewonnen en zijn werk is internationaal tentoongesteld.

Alfred Oosterman heeft het werk van Ben Clevers gefotografeerd voor het boek van Ben, met de vormgeving van Dick Rutgers. Voor Ben Clevers is dit boek zijn levenswerk.

 

 

Lezingen:

Gedurende de expositie zijn er op de zondagmiddag lezingen.
Kosten lezingen: € 7,00 incl. entree expositie (tot 18 jaar gratis) en consumptie.

Zondag 15 mei, 14.00 uur:  ‘Internationale tuinen’ door Martin Knol (bekend van het Dagblad van het Noorden)
Zondag 22 mei, 14.00 uur: ‘ Florale kunst in Klank en Beeld’ door Gert Visser en Gert Riemersma

Zondag 29 mei, 14.00 uur:  ‘Beeldende kunst in en met de natuur’ door Gert Riemersma

Zondag 5 juni, 14.00 uur:  ‘Presentatie door de Oekraïnse bloemisten’ Dasha Berezhnieva en Iryna Bieloprova. Hierin wordt aandacht besteed aan cultuur, bloemen en bloemwerk uit Oekraïne. Toegang is € 10,- en deze opbrengst gaat naar Oekraïne.

 

Speciaal voor deze expositie hebben leerlingen van de Ronerborg uit Roden ook florale werken gemaakt. Deze zijn te zien op de bovenverdieping van Kunstencentrum K38. Daarnaast is er werk te zien van studenten van de Floral Academy te Ede.

 

 

Workshops:

Woensdag 18 mei van 15.00 tot 16.00 uur

voor jeugd van groep 7 en 8 o.l.v. Johan Wolfard: fotograferen met je smartphone:

Thema: Table top.

 

Woensdag 1 juni van 15.00 tot 16.00 uur

voor jeugd van groep 5 en 6 o.l.v. Jantine Koppert.

Thema: Floraal kunstwerk (kunst maken met natuurlijke spullen).

 

Opgave voor alle bovenstaande via florale.kunst@kunstencentrumk38.nl met vermelding van welke lezing of workshop,

of kom aan de balie en geef je op.

 

Deze expositie is mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van

de gemeente Noordenveld en  Smit Kwekerijen te Sappemeer.

 

 

 

 

 

Een expositie georganiseerd door Werkgroep Programmering.

Opgave voor workshops en lezingen via florale.kunst@kunstencentrumk38.nl

Gegevens

Begin:
14 mei 2022, 13:00
Einde:
6 juni 2022, 17:00
Kosten:
€2,
Evenement Categorie:

Organisator

K38

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
14 mei 2022, 13:00
Einde:
6 juni 2022, 17:00
Kosten:
€2,
Evenement Categorie:

Organisator

K38

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps