Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HARD Zacht

1 februari 2020, 13:00 t/m 23 februari 2020, 17:00

- €2,

Expositie ‘HARD Zacht, De kracht van tegenstelling’.

Opening op vrijdag 31 januari om 16.00 uur door Fokko Rijkens

met op de accordeon Pieter Bosma.

 

Tegenstellingen worden gebruikt om onze aandacht vast te houden. Het geeft focus. Als kind vond je de plaatjes van Rood Kapje en de Wolf reuze spannend. Of een woord voorbeeld uit de hedendaagse reclame over zeep: zacht voor je handen, hard tegen vuil.

Hard is rationeel, afstandelijk en gecontroleerd. Zacht is emotioneel, betrokken en vaak populair. De juiste balans ontstaat door een perfect evenwicht te vermijden.  Je kunt met tegenstellingen harmonie opwekken maar tegenstellingen kunnen ook schuren en confronteren. Het kan de bezoeker een ongemakkelijk gevoel geven en aanleiding geven tot discussie.

 

In de kunst kun je gebruik maken van harde materialen zoals: hout, steen, metaal, plastics en composiet maar zijn de vormen rond en sensueel geplooid.  In de schilderkunst worden primaire kleuren (hard) en pastel kleuren (zacht) gebruikt. Het is aan de maker, de inspiratie en de verbeelding wat op het doek komt. Platte vlakken, kleurvlakken, abstract, realistisch of suggestief, het kan allemaal een tegenstelling zijn maar samen vormt het één geheel.

 

Met de expositie Hard-Zacht laten 7 kunstenaars hun werk zien.

Schilderijen en ruimtelijk werk van:

 

Froukje Dijkstra  www.froukjedijkstra.nl 

Froukje is keramiste. Haar inspiratiebron is meestal de hedendaagse architectuur. Froukje maakt impressies van gebouwen. Naast de strakke vormgeving en – lijnvoering, geven de (bewerkte) glazuren het geheel een verweerd uiterlijk.

 

Rie van Eijck  www.rievaneijck.com 

Rie werkt het liefst met acryl en inkt. Ze schildert graag vrouwen, bij voorkeur de achterkant. Daar zit de uitdaging. Rie schildert met respect. Vol kleur of juist ingetogen.

 

Mieke Heitling  www.miekeheitling.eu 

Mieke hakt (levensgrote) beelden uit hout maar werkt ook in brons. Ze werkt expressief met een ruwe toets. Sporen van gereedschap blijven zichtbaar achter in de huid. De lichaamstaal van mensen is haar grote inspiratiebron. Met name het verstilde moment.

 

Els Lemkes  www.elslemkes.nl 

Els werkt met antieke, handgeweven linnen uit de Achterhoek. Haar inspiratie is de schoonheid van de vezel. Plooien, stikken, spannen, soms aangevuld met kleuren en scheuren. Van beddengoed naar grafische reliëfs met een verstillende werking.

 

Anne-Will Lufting  www.anne-will.nl 

Anne Will heeft een fascinatie voor plooien, kreukels en glans vanuit de fundamentele schilderkunst. Ze onderzoekt vorm, kleur, formaat en materiaal. Wanneer het materiaal om het object is gevormd wordt het beschilderd in kleuren die strak tegen elkaar worden aangebracht. In combinatie met het glimmende oppervlak ontstaat, gelijk als een dans, een spel van aantrekken en afstoten.

 

Sikko Mulder  www.sikkomulder.nl 

Sikko werkt met papier, acrylverf en potlood. Sikko is op zoek naar uitdrukking via structuur en oppervlakte, ”een zwak heimwee naar het landschap”. Sikko maakt een brug tussen emotionele directe betrokkenheid en de esthetische uitwerking.

 

Marijke Pieters www.marijkepieters.com  

Marijke werkt met papier. Er zijn veel verschillende soorten papier met hun verschillende eigenschappen. Dat is voor Marijke een bron van vrijheid in onderzoeksmogelijkheden, – het maken van kunstwerken en een bron van vrijheid voor haar expressie.

 

Wilhelmina Zoutewelle www.muziekpapier.jimdo.com   Wilhelmina heeft speciaal voor deze expositie een kleine drieluik gemaakt van papier en steen. Te zien is de overgang van een harde, hoekige vorm naar een zachte ronde vorm. Daarnaast heeft ze kleine objecten gemaakt van gescheurd papier in combinatie met rvs, steen en hout. Het contrast in gekozen materialen is voelbaar en zichtbaar.

 

Het geheel is harmonieus maar ook spannend en inspirerend!

Te bezichtigen van 1 februari 2020 t/m 23 februari.

Een expositie door de sectie Beeldende Kunst van de Culturele Kring Roden.

Opening op vrijdag 31 januari om 16.00 uur.

 

 

Gegevens

Begin:
1 februari 2020, 13:00
Einde:
23 februari 2020, 17:00
Kosten:
€2,
Evenement Categorie:
Site:
www.culturelekringroden.nl

Gegevens

Begin:
1 februari 2020, 13:00
Einde:
23 februari 2020, 17:00
Kosten:
€2,
Evenement Categorie:
Site:
www.culturelekringroden.nl