Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KLEIN

20 januari, 13:00 t/m 11 februari, 17:00

- €2,00

De expositie KLEIN is nú te bezichtigen

tot en met zondag 11 februari 17.00 uur.

*

Het begrip “Klein” is betrekkelijk, invloed van de omgeving kan iets “klein” maken, voor eenieder is een eigen perceptie mogelijk, dus niet een formaat benoemen, belangrijker is om met klein als beleving te spelen of met verkleining.

Deelnemende kunstenaars zijn:

Ruth Assink, Elt de Boer, Arne Brink, Henk van Donk, Geertje-Geeske Geertsma, Maxelant Harmsze, Thea Hoek, Wianda Keizer, Mieke Koenen, Rianne Kooijman, Ina Murkowski, Adriaan Nieuwenhuis en Joop Overkleeft.

*

Zo maakt Thea Hoek kleine verhalende tafereeltjes. Dingen die je tegenkomt, zoals een hond die vooruitloopt en op je wacht, nieuwsberichten over vluchtelingen, of corona dat je overkomt.
Verder is er van Ruth Assink de uitbeelding van het gevoel van nietigheid in een landschap met bergen of de zee, de overweldigende grootsheid en ouderdom ervan. Henk van Donk vraagt naar de menselijke maat bij het zien van wolkenkrabbers.
Zoom in op de bodem en ontdek kleine organismen zoals de vuurwantsen van Rianne Kooijman. Arne Brink duikt in het gras van een stuk land en ziet een stad aan micro- organismen ontstaan, die wordt vermorzeld onder de wielen van een tractor.

Dieper in de bodem raakt Geertje Geertsma betoverd door de onaardse schoonheid van slijmzwammen, terwijl Inka Markowski geboeid wordt door organische vormen en patronen die op het kleinste niveau voorkomen en die de bouwstenen vormen van alles wat wij om ons heen zien. In het uitdijende heelal lijkt de aarde te krimpen volgens Mieke Koenen. Letterlijk “klein” werk is er van Wianda Keizer met abstracte objectjes en Joop Overkleeft balanceert op de grens tussen concreet en abstract met houtsnedes over golvend water. En dan is daar Adriaan Nieuwenhuis met knikkerende jongetjes, maar daarnaast werk over grote problemen meestal klein van stuk. Bootvluchtelingen, waaronder kleine kinderen die aanspoelen als zwerfvuil. Daarnaast ook de grote wereldwijde coronapandemie verbeeld in piepkleine corona-huisjes van Elt de Boer en de vaccinatie- spuiten van Maxelant Harmsze.

Te bezichtigen van zaterdag 20 januari t/m zondag 11 februari.

Geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

 

Gegevens

Begin:
20 januari, 13:00
Einde:
11 februari, 17:00
Kosten:
€2,00
Evenement Categorie:

Organisator

Verkuno

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
20 januari, 13:00
Einde:
11 februari, 17:00
Kosten:
€2,00
Evenement Categorie:

Organisator

Verkuno

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps