Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘KUNSTBLIK op Roden’

21 juli 2023, 19:30 t/m 19 augustus 2023, 17:00

- €2,00

De gezamenlijke tentoonstelling ‘KUNSTBLIK op Roden’

is nú te bezichtigen tot en met zondag 20 augustus.

Zie HIER de video via YouTube.

In deze Zomerexpositie tonen 29 kunstenaars, met hun roots in Roden en omgeving, hun werken.
Te leen van het kunstdepot van de Gemeente Noordenveld, zijn schilderijen van de omgeving te zien, en vele andere werken. Normaal blijven deze kunstwerken verborgen voor het publiek.
De tentoonstelling biedt een brede blik op Kunst in de Gemeente.
Zo is er een lezing, een plein-concert, computer-animatie, poëzie, en een wandeling.
Zie onze agenda!
Op de bovenverdieping in onze Jeugdgalerie, exposeren jonge kunstenaars, leerlingen van de Rônerborg.
In verschillende media werkten zij met het thema “Kunstblik op Roden”.
*

Deze expositie wordt georganiseerd door de gezamenlijke partijen;

Werkgroep Programmering K38,

Sectie Beeldende Kunst K38 

en Verkuno.

 

 

De deelnemende kunstenaars zijn;

Marlies van Apeldoorn, zij werkt met acryl op doek of paneel. Zij maakt portretten, schildert mensen en landschappen. Haar werkt getuigt enerzijds van grote trefzekerheid, maar dikwijls wordt laag over laag gezocht naar de juiste vorm en verhoudingen.

*

Annette Arts, werkt heel graag met allerlei textiele materialen. De werken die ik momenteel maak zijn hand geborduurd met verschillende garens o.a. naaigaren op een geschilderde achtergrond. De compositie ontstaat door foto’s te combineren waardoor een nieuw beeld ontstaat.

*

Joke Bodde, bouwt haar composities langzaam op, zonder voorbedacht ontwerp. Druktechnieken, vooral hoogdruk, is wat haar trekt. Zij schuwt daarbij het experiment niet.

*

Jelly van den Bosch, nooit heb ik een seconde spijt gehad van mijn vestigen in Roden. Van meet af aan geniet ik door alle seizoenen heen van de afwisselende natuur in en om Roden. De schildering van de gasopslag ‘huilt’ om het verlies er van.

*

Angelien Coco Martin, als beeldend kunstenaar heb ik mij vooral toegelegd op het portret van mens en dier in olieverf, klei en brons. Iedereen is uniek en ik vind het bijzonder om iemand al tekenend, schilderend of boetserend te mogen ontmoeten. Ook in mijn vrije werk zijn mens en dier het uitgangspunt. Vaak zoek ik iets grappigs, dramatisch of liefs; niets menselijks is mij vreemd.

*

Froukje Dijkstra, is keramist en maakt impressies van huizen en gebouwen, soms wordt er met een knipoog naar de werkelijkheid gekeken. Haar inspiratiebron is de hedendaagse architectuur, maar ook de ruïnes die door de tand des tijds zijn aangetast. Door de ruw uitsmeltende glazuren die ze gebruikt krijgt de “huid” van haar werk een heel eigen karakter en een verweerd uiterlijk.

*

Meta Geerts, ik vond onderdelen van een bronzen chrysant uit de Edo-periode. De Japanners hebben door de eeuwen heen de chrysant veelvuldig gekruist en geselecteerd. Ik vervlocht de geschiedenis, de botanie en de betekenis van „de chrysant” tot dit kunstwerk.

*

Peter O. Gerrits, heeft zich sinds 1995 gespecialiseerd in de zeefdruk-techniek. Modern Art & Design heeft zijn grote interesse, waarbij hij steeds zoekt naar uitdagingen in vorm en nieuwe (digitale) technieken. Hij ontwerpt en zeefdrukt voornamelijk constructivistisch en geometrisch abstract.

*

Arien de Groot, in mijn werk ga ik altijd uit van de werkelijkheid. Met mijn documentatie, mijn foto’s, mijn schetsen probeer ik te komen tot het idee dat ik in mijn hoofd heb. Soms heel precies, soms wat impressionistischer, zoals “Lieversediepje”, soms een soort samengesteld verhaal, zoals in “Touristische Route”.

*

Maxelant Harmsze, is afgestudeerd als beeldhouwer. Zij werkt met een grote variëteit aan materialen en technieken. Bij haar performances, zoals ’Hoedenwinkel’, ‘Homage aan Darwin’ en ‘Nine to Five’ staat de ervaring centraal.

*

Linda van Huffelen, heeft als glaskunstenaar een passie om unieke organische glassculpturen te maken. Haar galerie en atelier in Norg heet dan ook Glasuniek. De technieken, zie zij daarvoor gebruikt, worden wereldwijd door slechts enkele kunstenaars toegepast.

*

Rianne Kooijman, in mijn werk zoek ik naar de stilte, de ruimte en de sfeer van het landschap zoals ik die beleef. Zodat je de kou, de dreiging van het weer, of juist het opentrekken van de lucht kan voelen. Ik werk graag buiten, als het weer dat toelaat. De vroege ochtend en het einde van de dag geven mij de meeste inspiratie.

*

Hans Kornelis, vaak laat ik mij inspireren door gevonden vormen, restanten, losse delen die ik al zoekend en veranderend weer samenvoeg tot een nieuw beeld. Geluid, licht en beweging kunnen daarbij een rol spelen.

*

Sonja Leutholff, ik gebruik een speciale collagetechniek waarbij ik fotofragmenten digitaal knip en plak om zo tot een zorgvuldig gecomponeerd beeld te komen. Het werk waarin ik inspiratie op doe in de natuur heeft een (meer) abstract karakter en hierin heeft kleur de hoofdrol.

*

Olesia Liashova, geboren in de Oekraïne, woont al ruim een jaar in Peize. Zij gebruikt in haar kunst graag traditionele motieven en heeft zich gespecialiseerd in het beschilderen van zijde.

*

Hans van der Mark, mijn werk ontstaat uit spontaniteit! Ontdekken van mogelijkheden staat voorop. Toeval en gestuurde actie gaan hand in hand in mijn werken op doek en papier. Met acrylverf en ongebruikelijke materialen uit de omgeving breng ik composities en structuren aan. Elk werk is voor mij een verrassing.

*

Don van der Meulen, het werk bestaat uit expressieve, figuratieve, geassembleerde sculpturen. Hij beeldhouwt en boetseert in o.a. geoxideerde, gevonden en verzamelde materialen waarmee hij een nieuwe werkelijkheid creëert. De gebruikte materialen krijgen een ware metamorfose.

*

Loes Peper, Het werk is een zoekend spel van kleuren en vorm. Vaak vanuit de chaos naar rust en balans. Verrassend wat er tevoorschijn komt, figuratief of abstract.

*

Fokko Rijkens, ‘Honderden fietsers en wandelaars gaan dagelijks door mijn schilderij van de 600 m2 “Onlander Fietstunnel”. Een schilderij waar alle aspecten van mijn werk samenkomen: de gelaagdheid van de werkelijkheid, de schoonheid van de natuur die ons omringt en onze aanwezigheid in die natuur’.

*

Mariet Schedler, in al mijn ruimtelijk werk blijft toeval een belangrijk deel van het werkproces. Gevonden voorwerpen op verlaten plekken of van sloopafval dienen vaak als startpunt voor een beeldende zoektocht. Bij raku (keramiek) objecten geeft het rookproces altijd de spanning van het toeval.

*

Derek Scholte, mijn werk vertelt over mensen die durven te (dag)dromen. Mensen die de rauwe werkelijkheid van alledag; een lege portemonnee, werkeloosheid, de zinloosheid van het bestaan en nare huwelijken ontvluchten.

*

Corrie Sevinga, damast weven, daar is het mee begonnen. Op een damast weefgetouw nieuwe eigen ontwerpen weven: verbeeldend weven. Maar een damast getouw heeft ook zo zijn beperkingen. Toen ik de kans kreeg om op een computergestuurd Jacquard-getouw te weven heb ik die met beide handen aangegrepen om op deze manier mijn weef technische vaardigheden verder te ontwikkelen en zo mijn creatieve ideeën gestalte te geven. Programmeren en weven, een gouden combinatie.

*

Tiny Spoelder-Migchelsen was een vaardig aquarellist. Zij schilderde graag ter plekke het Drentse landschap.

Haar werk verdient het gezien te worden.

*

Janneke Ulrich, mijn werkwijze is heel simpel. Ik zoek een steen uit op kleur of vorm. Ik begin gewoon en al werkende weg vormt zich de steen. Ik hak net zolang totdat de vorm aan alle kanten klopt. Veel kijken en weghakken. Lijnen verbinden, zodat er een mooi geheel ontstaat. Na het polijsten geeft de steen zich bloot qua kleur. Dat is altijd een cadeautje.

*

Henk Jan van Veen, hoofdzakelijk ben ik meer aan het tekenen . Potlood, viltstift, kleurpotlood enz. Schilderen doe ik af en toe. Ook maak ik digitale tekeningen.

*

Marijtje van der Veen, in schilderijen zorgen combinaties van kleuren en eenvoudige vormen voor een poëtische, verstilde sfeer. In mijn laatste werken hebben weeftechnieken, soms gecombineerd met schilderen, een prominente rol.

*

Coen Vunderink, in de recente schilderijen van Coen Vunderink schildert hij landschappen over oude abstracte schilderijen heen. Zo af en toe zie je nog ergens een fragment uit zijn oude werk, zoals een stukje vitrage dat hij als sjabloon heeft gebruikt. Zijn landschappen zijn geïnspireerd op plekken waar hij graag komt om te vissen of te wandelen. De natuur, het licht, de reflectie van het water en de stilte worden schilderij.

*

Henny Zikken, werkt met verzameld ‘waardevol’ afvalmateriaal waar ze persoonlijk iets mee heeft. Het spelen met en het uitbuiten van de beeldende mogelijkheden van deze materialen en de associaties dat dat oproept zijn kenmerken van haar werk.

*

Wilhelmina Zoutewelle, op deze expositie laat ik enkele werken zien uit de “Bibliotheek van het Verscheurde Boek”. Het gaat om prachtige oude boeken, met zorg en aandacht gedrukt en gebonden, die in mijn scheurende handen transformeren tot iets nieuws. Voor mij geeft dit de mogelijkheid niet te vast te blijven zitten in het oude, maar wel de waarde ervan mee of door te dragen…

*

In De Kunstwinkel K38 is er gedurende de gehele expositieperiode een non-stop animatie vertoning ‘Vögelproject’. Ook worden er schilderijen en posters verkocht.


‘Vögels’
. Corien Bögels (beeld), Chris Coolsma (tekst) en Ronald Jonker (muziek) presenteren voor het eerst hun stop-motion animaties van vreemde en toch herkenbare vogels als de Paradepauw, de Smeerkoet en de Nachtwaluw. Daarnaast zijn posters met beeld en tekst te zien en enkele schilderijen van Bögels uit haar serie ‘Schijt aan de bordjes’.

Een dichter, een illustratrice en een muzikant hebben elkaar gevonden in het project ‘Vögels’. Chris Coolsma, Corien Bögels en Ronald Jonker presenteren voor het eerst hun stop-motion animaties van vreemde en toch herkenbare vogels als de Paradepauw, de Smeerkoet en de Nachtzwaluw. Daarnaast zijn er posters met beeld en tekst te zien en enkele schilderijen van Bögels uit haar serie ‘Schijt aan de bordjes’.

 

Met ondersteuning en dank aan;

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Begin:
21 juli 2023, 19:30
Einde:
19 augustus 2023, 17:00
Kosten:
€2,00
Evenement Categorie:

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Netherlands
+ Google Maps
Site:
kunstencentrumk38.nl

Gegevens

Begin:
21 juli 2023, 19:30
Einde:
19 augustus 2023, 17:00
Kosten:
€2,00
Evenement Categorie:

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Netherlands
+ Google Maps
Site:
kunstencentrumk38.nl