Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

(V)luchtig

3 september 2022, 13:00 t/m 9 oktober 2022, 17:00

- €2,

‘(V)luchtig’ is zo veel in het leven!

Een Verkuno expositie  tot en met 9 oktober.

Zeker in deze tijden, waar materialisme soms de boventoon dreigt te voeren, is het boeiend om daar eens speciaal bij stil te staan.

(V)luchtig is kennelijk een thema dat veel kunstenaars aanspreekt. Zo zien wij hoe ze vrijelijk hun ideeën en fantasieën bij dit thema in vormen vatten; zowel in ruimtelijk werk als in schilderingen of fotowerk.

 

De deelnemende kunstenaars zijn;

Kitty Boon, Jelly van den Bosch, Henk van Donk, Arien de Groot, Rosalinde Huizinga, Eva Kipp, Margreet Markus, Gert Roelofsen, Elsje Elysée Stroetinga en Rob van Tour.

 

Fotografie van Kitty Boon met reeksen vensters, gefotografeerd in Corona-tijd. Van Margreet Markus zijn er wapperende zakken aan de waslijn, realisme tegen over romantiek. 

Rosalinde Huizinga schildert wolkenluchten, haar afstudeerproject, met dagelijkse zaken erbij zoals bellenblaas of wasknijpers. 

Eva Kipp toont haar ‘vogel-achtigen’, welke zijn samengesteld uit vele materialen, klein en fijn, triomfantelijk of torsend met een last, fantasievolle wezentjes. 

Elsje Elysée Stroetinga toont schilderijen, grafisch werk en een serie huisjes. De elementaire vorm van het ‘huis’ is hier de voorstelling. 

Gert Roelofsen toont grote abstract geschilderde landschappen in acryl op transparant folie. Zijn inspiratiebron is IJsland. ‘Gestuurde toevalligheid’ noemt hij het.

Rob van Tour, die in 1945 als evacué in de Kanaalstraat in Roden verbleef, schildert met een airbrush landschappelijke taferelen op groot formaat. 

Jelly van den Bosch en Arien de Groot zijn de impressionistische, en Henk van Donk de realistische, deelnemende leden van Verkuno.  

 

 

Een expositie georganiseerd door Verkuno

Gegevens

Begin:
3 september 2022, 13:00
Einde:
9 oktober 2022, 17:00
Kosten:
€2,
Evenement Categorie:

Organisator

Verkuno

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
3 september 2022, 13:00
Einde:
9 oktober 2022, 17:00
Kosten:
€2,
Evenement Categorie:

Organisator

Verkuno

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps