Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Frans Krom – Commedia dell’Arte

3 maart 2019, 14:00 t/m 16:00

Verkuno nodigt u uit voor de lezing van Frans Krom –

op zondag 3 maart om 14.00 uur.

Dit in samenhang met de nieuwe Verkuno expositie  ‘Commedia dell’Arte’.

 

Het Commedia dell’arte was een theatervorm voor het volk dat van de 16e tot in de 18e eeuw door de Italiaanse steden trok. Theatrale figuren vertolkten op komische wijze de actuele gebeurtenissen in een stad. Er werd volop geïmproviseerd en tussen alle bedrijven door werden er grappen en grollen verteld of uitgebeeld, waarbij de toeschouwers een denkbeeldige spiegel werd voorgehouden

Geïnspireerd door dit thema zijn 6 Verkuno kunstenaars aan de slag gegaan in verschillende disciplines. Wat trok hen aan, hoe verbeeldden zij de karakters, hoe vertaalden zij deze oude theatervorm naar de huidige tijd? Maskers en kleding maken van een artiest een andere persoon. Interesse in de psychologische betekenis daarvan, met name van de maskers, dagen de kunstenaars uit en zij willen op deze manier de persoonlijkheden ontrafelen.
Of er nu dieper ingegaan wordt op de inhoud van de karakters, de muziek van die tijd, de verschillende Italiaanse steden of dat er naar de uiterlijke verschijningsvorm wordt gekeken, het blijft een spannend en theatraal gebeuren.

Naast de Verkuno leden zijn er een aantal kunstenaars uit het land uitgenodigd, te weten, Frans Krom met maskers en zijn know how over de Commedia, Edith Janzen met bronzen beelden, Hans van der Mark met mixed media, Patricia Suer met haar maskers, Ab Bout met schilderijen en Raimond Evers met een installatie.

De deelnemende Verkuno kunstenaars zijn: Rianne Kooijman, Wilhelmina Zoutewelle, Lonia Schölvinck, Marleen van Engelen, Loes Wouda en Annet Raben.

Beleef en ervaar zelf hoe dit theatrale gegeven de beeldende kunst kan inspireren!

Zie ook  https://www.verkuno.nl

 

Gegevens

Datum:
3 maart 2019
Tijd:
14:00 t/m 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Verkuno

Gegevens

Datum:
3 maart 2019
Tijd:
14:00 t/m 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Verkuno