Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

No Nonsense

23 september 2023, 13:00 t/m 15 oktober 2023, 17:00

- €2,00

De opening van de expositie ‘No Nonsense’

is op vrijdag 22 september om 16.00 uur.

 

Met de werken van de volgende kunstenaars;

 

Jan Reinder Adema, is één van de zeldzame kunstenaars die met ribkarton werkt. Geïnspireerd door het werk van Jan Schoonhoven gaat hij in de jaren tachtig aan de slag met karton en ontwikkelt gaandeweg een geheel eigen stijl. Als autodidact wordt hij daarin vooral persoonlijk gestimuleerd door Sjoerd de Vries. Zijn inspiratiebron is de natuur, waarbij thema’s als bomen en landschappen (in binnen – en buitenland, vooral Azië), tot elementen zijn teruggebracht.

 

Guido van den Berg, is autodidact en vanaf 1985 bezig als zelfstandig beeldend kunstenaar. In zijn foto’s is hij op zoek naar eenvoud in een ogenschijnlijke chaos. De alledaagse dingen laten hem verwonderd achter. Verstilling, kleur, abstractie, compositie en zeggenschap nemen een eigen positie in.

 

Bart Ensing, maakt kunst mét en ín de natuur. Grote installaties, buiten in bomen, om mensen anders naar de natuur te laten kijken. En sculpturen van in de natuur gevonden hout, puur en organisch, met gevoel gemaakt.

 

Janine Eshuis, het lege Landschap, eindeloze vergezichten, stranden, kwelders en luchten vormen abstracte panorama’s op oud Engels linnen. De stilte en rust van het ‘Lege Landschap’ wordt eveneens gevangen op minimalistische, handgevormde keramische schilderijen door het experiment van engobes en glazuren.

 

Ans Schuiling, maakt materieschilderijen van vormen zich tegen de achtergrond van het Noord- Nederlandse landschap zetten. Uit natuurlijke materialen laat zij lijnen, structuren, vlakken en velden ontstaan. In een proces van sturen en volgen, wacht zij op het moment waarop de materie transformeert tot een stille wereld, waarin de bezielde ervaring van in het landschap zijn doorklinkt.

 

Bea van Twillert, woont en werkt in Usquert . Meerdere malen per jaar verblijft zij in Zweden. Zowel op het weidse platteland van Groningen, als in het ruigere Scandinavië, ervaart zij de rust en de ruimte die terug te vinden zijn in haar schilderijen. In haar thema’s staan meestal het huis en portret centraal. Haar werk is kleurrijk, maar niet heftig. Doorgaans neergezet in een ruimte van stilte en harmonie in een combinatie van abstractie en figuratie.

 

Sophia de Vries, maakt beelden van staal. Ze last of smeed ze en werkt het verder af met roet, koperslag en was. Haar inspiratie haalt zij uit het landschap van bijvoorbeeld IJsland, Schotland, Slowakije, Polen, Noord-Groningen. Vervallen gebouwen, eenzame huizen, hutjes. Een leeg landschap. Zij is op zoek naar monumentaliteit, kleine werken worden groot, nemen een ruimte in. Het harde lijnenspel en de duidelijke vorm van het staal werken daaraan mee.

 

Deze expositie wordt georganiseerd door de sectie Beeldende Kunst K38.

 

Gegevens

Begin:
23 september 2023, 13:00
Einde:
15 oktober 2023, 17:00
Kosten:
€2,00
Evenement Categorie:

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
23 september 2023, 13:00
Einde:
15 oktober 2023, 17:00
Kosten:
€2,00
Evenement Categorie:

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps