Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NATUREN

23 juni 2017, 16:00 t/m 16 juli 2017, 17:00

- €2

Verschillende Naturen brengen hun kunst samen tot een natuurlijk geheel.

Opening van NATUREN op vrijdag 23 juni om 20.00 uur door Anneke Dotes

met muzikale omlijsting door Arkenbout Entertainment. 

Met op zaterdag 15 juli om 20.00 uur de lezing ‘Van Helsdeur tot Duivels Hoorn’ van Pieter de Vries.

Entree €7,50 de lezing duurt 2x 40 minuten met een pauze.

Artikel Roderjournaal  Roderjournaal.nl/evenementen/46700/alles-is-natuur-in-k-38/

 

Deze vier kunstenaars tonen hun eigen kijk op de natuur;

Liesbeth Brinkhuis, Valburg; schilderijen www.liesbethbrinkhuis.nl

“Mijn schilderijen zijn voornamelijk abstract en worden getypeerd door aardkleuren en textuur. De imperfectie van het vergankelijke, de aantasting en de bijzondere texturen blijven me fascineren. Qua kleur hebben aardtinten mijn voorkeur vanwege hun soberheid, het ingetogene en tegelijkertijd zijn ze warm en krachtig. Die beleving laat ik in mijn schilderijen zien”.

Naast schilderen werkt Liesbeth ook driedimensionaal. Haar beelden ontstaan door in gesprek te gaan met het materiaal. Het liefst maakt zij organische vormen en textuur contrasten waarbij structuur en vorm leidend zijn.

 

Ineke Heijstee, Roden; ruimtelijk werk diverse materialen 

Door het maken van beeldend werk onderzoekt zij de natuur. Wat is voor haar de essentie? Natuur is een oneindige inspiratie bron.  Van de kleinste organismen tot de aller wijdste landschappen. Een vallende blad dat door de wind wordt opgejaagd en tenslotte zijn plek vindt langs de rand van het trottoir.

“Met veel veerkracht voegt alles zich naar de steeds weer veranderende omstandigheden. Iets van deze kracht probeer ik in mijn beelden zichtbaar te maken. Ik gebruik daarbij graag eenvoudige materialen in verschillende combinaties.  Grote tegenstellingen en toch passen ze mooi bij elkaar. Ritmische lijnen en vlakken die elkaar zo beïnvloeden dat ze voor mij iets van de geheimen van de natuur verbeelden. In de chaos zie je een ordening ontstaan, waardoor de natuur op meer wiskundige wijze wordt verbeeld. De Fibonacci reeks is daar een mooi voorbeeld van”.

 

Lisette Rombouts, Midwolda; ruimtelijk werk textiel www.lisetterombouts.nl

“In afwachting van de rijping van het zaad is de zaaddoos een herinnering aan de bloei.”

Haar liefde voor werken met textiel, het gevoel voor stoffen en kleuren én de handigheid kreeg zij spelenderwijs van huis uit mee. Haar creatieve scheppingsdrang is altijd aanwezig. Het ritme van de seizoenen, de fascinerende vormen, structuren, texturen en kleurcombinaties in de natuur, blijven verwonderen en verblijden.

“Een paar jaar geleden werd ik gegrepen door de vormen van zaaddozen van planten. Prachtige verpakkingen voor potentieel nageslacht. Dit inspireerde mij tot het Zaaddozenproject. In het Zaaddozenproject komen een aantal belangrijke dingen uit mijn leven samen: planten, textiel en beeld(h)bouwen. In mijn werk maak ik gebruik van verschillende technieken, zoals het verharden en beschilderen van stoffen en draden, vrij borduren op de naaimachine en het verwerken van plantenresten in papier-maché”.

 

Pieter de Vries, Den Burg Texel; fotografie www.pieterdevriesfotografie.nl

Pieter heeft zich toegelegd op het maken van luchtfoto’s boven de Nederlandse, Duitse en Deense Waddenzee. Zijn fotovluchten leveren schitterende en artistieke foto’s op. Op deze expositie laat Pieter een selectie zien van zijn mooiste kunstzinnige “watermerk” foto’s.

Het fotograferen van kunst, met als specialisme schilderijenfotografie is zijn andere vakgebied, hij werkt in opdracht van de Nederlandse en Internationale kunsthandel. Pieter de Vries is sinds 1991 huisfotograaf van TEFAF Maastricht “The leading Art & Antique Fair” en Pan Amsterdam.

 

Externe Organisatie – Ineke Heijstee, Liesbeth Brinkhuis.

Gegevens

Begin:
23 juni 2017, 16:00
Einde:
16 juli 2017, 17:00
Kosten:
€2
Evenement Categorie:

Organisator

Extern

Gegevens

Begin:
23 juni 2017, 16:00
Einde:
16 juli 2017, 17:00
Kosten:
€2
Evenement Categorie:

Organisator

Extern