Laden Evenementen

« Alle evenementen

OARN – Open Atelierroute Noordenveld Verkuno

11 mei, 11:00 t/m 12 mei, 17:00

Open Atelierroute Noordenveld Verkuno, op 11 en 12 mei 2024

Op 11 en 12 mei organiseert Verkuno voor de 36e keer de Open Atelierroute Noordenveld. De route vindt plaats op 15 locaties in Peize, Roden en Norg. Ruim 30 professionele kunstenaars staan paraat om u kennis te laten maken met hun kunst en werkwijze.

Op zaterdag 11 mei, om 11.00 uur opent kunst liefhebber en kunst aanjager Dick Schuur de route in de Paardestal, Hooghaar 1, te Peize.

Hier is ook een expositie met werk van de meeste kunstenaars, zodat u zich kunt oriënteren op de route. Deze expositie blijft te bezichtigen op zaterdag en zondag t/m 2 juni van 11.00 tot 17.00. Stijn Bloemhof en Laszlo Buring, beter bekend als: Duo Same Old zorgen voor de Country, Western en Blues muziek tijdens de opening.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Peize: Ruth Assink schilderijen in gemengde techniek; Annet Raben olieverf en acrylschilderijen, Bernadette Bijl schilderijen en keramiek; Jolande van Luijk textielkunstenares; Olesia Liashova Oekraïense zijdeschilderingen en “Petrykivka schilderkunst”; Wilhelmina Zoutewelle papierkunst; Alfred Oosterman fotograaf, met het optreden van Brunhilde Kuijper klank/zang/poëzie op zondagmorgen 12 mei 11.00 uur in zijn atelier; Angelien Coco Martin portretten en figuren in keramiek, brons en olieverf; Anita Hoekstra florale kunstobjecten; Rianne Kooijman acryl en aquarelschilderijen.
Roden: Derek Scholte assemblages, Grietje Nieuwhof Keramiste; Hans van der Mark schilder in de kerk van Roden; Rachel Climo schilderijen; Verkuno 25 jaar jubileum in K38;
Norg: Linda van Huffelen glaskunstenaar fusing en Inflatables ; groepstentoonsteling Atelier Ilona Molenaar; Beeldhouwcollectief: Het Paradijs, in de kerk van Norg.

 

Op zaterdag 11 en op zondag 12 mei kunt u om 14.00 uur en om 16.00 uur luisteren naar een minilezing over Oer Beppes door schrijfster Jolanda Dieuwke Lichthart in het atelier van Derek Scholte, te Roden.

 

Op zondagochtend 12 mei om 11.00 neemt musicus Brunhilde Kuijper je mee naar de essentie van klank en de parallellen tussen klank en beeldende kunst, in de fotostudio van Alfred Oosterman, te Peize.

 

Alle informatie over de route kunt u lezen op www.openatelierroutenoordenveld.nl

Routeboekjes vindt u bij alle ateliers, bibliotheek, musea, gemeentehuis en K38 in Roden.

Houd 11 en12 mei vrij, kom kijken, en wees welkom!!

Gegevens

Begin:
11 mei, 11:00
Einde:
12 mei, 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noordenveld

Gegevens

Begin:
11 mei, 11:00
Einde:
12 mei, 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noordenveld