Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mogelijk HOUVAST

2 februari 2018, 20:00 t/m 25 februari 2018, 17:00

- €2

Opening van de expositie HOUVAST op vrijdag 2 februari om 20.00 uur door Flip Drukker.

 

Om de wereld te verkennen heb je vaak een houvast nodig om je niet te verliezen in die wereld. De vier kunstenaars van deze Verkuno expositie verkennen en zoeken hun eigen wereld. Ze pogen via materiaalgebruik en ideeen grip te krijgen op hun wereld en zoeken op verschillende wijze een houvast in hun werkproces.

Of dat nou schilderen is, of ruimtelijk werk of grafiek. Het is de eerste keer dat deze vier kunstenaars samen exposeren en deze combinatie toont unieke contrasten en onderlinge verbanden.

Deelnemende kunstenaars zijn:

Peter Dijk

Peter schildert lijnen en vlakken die zijn ontleend aan plattegronden. Dat houvast van beschrijvende lijnen op kaarten, combineert hij met meer toevallig ontstane vormen. Hij vestigt zijn aandacht op invloeden van economie, cultuur en geopolitiek op de wereld. Op deze tentoonstelling is een groot schilderij, dat refereert aan plattegronden van woonhuizen die verwoest zijn. Ieder houvast is verdwenen voor de voormalige bewoners in ‘My House was a Garden of Roses’.

 

Henk Oelen

Henk laat hier werk zien, geïnspireerd op het gegeven van de mythologische ‘Dubbele Poort van Dromen’. Vanuit dat houvast neemt hij de alle vrijheid om materialen en vormen te combineren tot er via een proces van ‘trial & error’ beelden ontstaan die u hier ziet. Een ander thema wat hem bezig houdt is wat hij hoort en leest over hoe de kosmos in elkaar steekt. Het maken van deze beelden geeft hem een houvast in een poging dat allemaal te begrijpen.

 

Huug Pleysier

Huug (1944 Rotterdam – 2000 Groningen) is vooral bekend geworden met zijn zinketsen onlangs te zien in Groninger Museum, Museum Dr888 en Belvedère. Op deze tentoonstelling is na lange tijd eindelijk weer zijn Magnus opus getiteld ‘Vader’ te zien. Een groot schilderij van 8,5×2 meter met combinaties van fotozeefdrukken en schilderwerk. Op het eerste gezicht lijkt het werk meer abstract, maar wie echter verder kijkt ziet herkenbare vormen, letters en cijfers. Huug maakte zichzelf een eigen wereld. De kunst gaf hem zijn identiteit en was zijn houvast in de wereld en het leven.

 

Mariet Schedler

Mariet gebruikt het intuïtief combineren van vormen en diverse materialen als het mogelijke houvast. In deze expositie toont ze de grote schaal gemaakt van fragmenten van etsplaten van Huug. Nieuw werk voor deze expositie zijn wandobjecten met combinatie van etsplaten, spiegels en lichten een installatie waarin het harde metaal is verwerkt tot nieuw ruimtelijk werk.

 

 

Organisatie Verkuno leden.

Gegevens

Begin:
2 februari 2018, 20:00
Einde:
25 februari 2018, 17:00
Kosten:
€2
Evenement Categorie:
Site:
http://www.verkuno.nl

Organisator

Verkuno

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Netherlands
+ Google Maps
Site:
kunstencentrumk38.nl

Gegevens

Begin:
2 februari 2018, 20:00
Einde:
25 februari 2018, 17:00
Kosten:
€2
Evenement Categorie:
Site:
http://www.verkuno.nl

Organisator

Verkuno

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Netherlands
+ Google Maps
Site:
kunstencentrumk38.nl