Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PAPIER Kunst

13 november 2021, 13:00 t/m 5 december 2021, 17:00

- €2,

De Papier kunstenaars in K38 laten zien dat je met verschillende soorten papier prachtige kunstwerken kunt maken. Je denkt dit is bijna onmogelijk zo minutieus en gedetailleerd.  Het is fascinerend om te zien hoe kwetsbaar papier oogt en toch zo’n krachtige uitstraling kan hebben. De expositie omvat fragiel werk maar ook  grote twee- en drie dimensionale werken.

 

Hoewel het werk van Struys, Talsma en Visser in de uitvoering heel verschillend is, is de mystiek herkenbaar in hun werk. De verhalen en de tijdloosheid van de kringloop van het leven. De volheid van de leegte en  troost. Struys laat hemden en kazuifels van door haarzelf handgeschept papier zien en Talsma maakt boekjes: de omslagen van keramiek en de katernen van sier- of eigen gemaakt papier. Stienstra creëert transfers op papier, rijstpapier en karton en Visser haar werk oogt feeëriek zoals de onderkant van een porseleinen paddestoel. Ze werkt het liefst met handgeschept papier.

 

Je komt ogen te kort op deze expositie. Delicaat vouwwerk met architectonische precisie van Van Krieken. Kleurrijk en glinsterend werk van Zuiderveen . Papierstructuren van Smit en Biemold maakt portretten in zwart-wit en grijstinten. Een lijnenspel. Alles is geknipt en gesneden. Tot slot Klompmaker met een installatie waardoor je heen kunt bewegen zoals je een gedicht leest.

 

Deze expositie wil je echt niet missen. De kunstenaars die hun werk tonen in K38 zijn:

 

Janke Klompmaker jankeklompmaker.nl

Alles wat Janke maakt is van papier. Het weegt weinig en zegt zoveel. Haar kunstwerken zijn zo licht als een veertje, die de zwaarte van de wereld bevatten maar ook opheffen. Waardoor de toeschouwer even gewichtloos kan zijn.

 

Ria van Krieken  riavankrieken.nl

Ria maakt papierobjecten door te vouwen. Vanuit het vierkant, soms met een uitstapje naar de rechthoek, probeert Ria een vorm te vouwen die interessant genoeg is om te schakelen en al doende een nieuwe vorm oplevert.

 

Hannah Oud-Biemold  hannahbiemold.exto.nl

Papier knipkunst. Hannah ziet papierknipkunst als beeldhouwen. Een soort omgekeerd scheppen. Ze haalt het overtollige weg, wat overblijft is het kunstwerk. Hannah gaat letterlijk en figuurlijk de duisternis in en maakt daar licht. Letterlijk in zwart papier en figuurlijk bij een moeilijk onderwerp.

 

Marian Smit   mariansmit.info

Marian maakt kleine ruimtelijke papierstructuren. Van kleurrijk tot maagdelijk wit. Ze werkt met verschillende soorten papier. Tijdens het werkproces kan Marian nog steeds allerlei beslissingen nemen en zichzelf en het materiaal blijven uitdagen.

 

Monique Stienstra  moniquestienstra.nl

Monique maakt images van haar foto’s in mixed media; karton, rijstpapier, fototransfers, tekeningen, olieverf of acryl. De sfeer wordt gecreëerd door gelaagd te werken. De techniek van de transfer van de prints is langzaam en specifiek, en creëert een eigenheid.

Yvonne Struys struys.nl

Yvonne haar handgeschept papier is een wezenlijk bestanddeel van haar werk. Ze gebruikt het regelmatig met andere materialen, zoals turf, textiel en metaal. Dit is terug te zien in haar twee- en drie dimensionale werkstukken.

 

Hiltje Talsma  keramiekensierpapier.nl

Hiltje maakt kleine boekwerkjes waarvan de omslagen van keramiek zijn. Daartussen bevinden zich katernen van sierpapier die soms gemaakt zijn van plantenvezels uit b.v. brandnetels, vlas of mos. In de combinatie keramiek en papier zoekt Hiltje naar een contrast in evenwicht.

 

Elsa Visser elsavisser.com

Elsa haalt haar inspiratie uit de natuur. De schoonheid van details zoals, de nerven in een blad en de sporen van een zwam, verwonderen haar. Met haar papierwerken probeert ze iets van haar verwondering door te geven aan de kijker.

 

Mirjam Zuiderveen Instagram Mirjam Zuiderveen

Mirjam werkt al jaren met verschillende soorten papier en papier-maché. Ze maakt sfeerkastjes en kijkkastjes van goudkleurige bonbonpapiertjes en voegt dit samen met andere vaak glinsterende materialen. De gelaagdheid van papier blijft Mirjam verwonderen.

 

 

Een expositie georganiseerd door de Sectie Beeldende Kunst van de Culturele Kring Roden.

Gegevens

Begin:
13 november 2021, 13:00
Einde:
5 december 2021, 17:00
Kosten:
€2,
Evenement Categorie:
Site:
https//www.culturelekringroden.nl

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
13 november 2021, 13:00
Einde:
5 december 2021, 17:00
Kosten:
€2,
Evenement Categorie:
Site:
https//www.culturelekringroden.nl

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps