Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PRIN(T)SHEERLIJK

10 november 2017, 16:00 t/m 3 december 2017, 17:00

- €2

Opening van de expositie PRIN(T)SHEERLIJK op vrijdag 10 november om 16.00 uur door Peter Gerrits.

Deze expositie toont werk van kunstenaars die gebruik maken van verschillende grafische technieken. We zien werken in houtdruk, zeefdruk, steendruk, fotografie en verschillende soorten hoogdruk. Ook wordt ruimtelijk werk in steen en keramiek getoond. Er is een grote variatie aan werk te zien.

 

Deelnemende kunstenaars expositie PRIN(T)SHEERLIJK 

Ans Courtier doet in haar foto’s en ander werk verslag van vervreemdende ervaringen in de kleine, grote werkelijkheid van alledaagse zaken. Daarin speelt afstand en nabijheid, beweging en ruimte een rol.

 

In de grote, veelkleurige steendrukken van Wim Jonkman wordt het beeld gevuld met
raadselachtige personen en gebeurtenissen, die als het ware latent aanwezig zijn.
Als kijker kun je het een en ander in gang zetten, zodat jouw verhaal ontstaat.

 

Joke Bodde gebruikt de hoogdruk techniek. Zij rolt gescheurde vormen en andere
materialen in met drukinkt die worden afgedrukt door middel van een drukpers.
Al werkende ontstaat een compositie die qua vorm en kleur in balans is.

 

De keramische werken van Rene Kaiser hebben vaak de vorm van een tafel, maar zijn niet als zodanig bedoeld. Zij lopen, dansen, knielen en ook door de afbeeldingen dragen ze bij aan de mythologische verhalen en verhalen over menselijke eigenaardigheden.

 

Harry Schomaker werkt uitsluitend in Werkman-technieken door bij het afdrukken gebruik te maken van sjablonen en inktrollers. Hij laat zich vaak inspireren door de Franse Atlantische kust: in havens van de oestervissers en door zoutmoerassen en door stadsgezichten.

 

Het werk van Klaasje Smit kenmerkt zich door gedreven experimenten met vele materialen. In vrijwel alle gevallen hebben haar beelden een spirituele lading vanuit een archetypische en mythische bron. Door materialen en technieken te combineren, ontstaat een beeld waarin spanning en ook heelheid voelbaar is.

 

Het onderwerp van Tim Blaauw is het landschap. En dan vooral de ingrepen van de mens daarin. De geschiedenis laat zich lezen door het ploegen, graven en bouwen en levert door de ontstane vormen interessante beelden op. Als techniek geeft de houtsnede hem houvast om door de bepaalde compositie en ruimte, toon en kleur juist te kunnen bepalen.

 

Peter O. Gerrits heeft zich gespecialiseerd in ambachtelijk, handmatig zeefdrukken. Hij werkt in het Grafisch Centrum Groningen. Het handmatige aspect van het zeefdrukken maken in combinatie met primaire, esthetische vormen, heeft zijn interesse. Daarbij heeft hij een passie voor modern design en zoekt uitdagingen in nieuwe vormen en technieken.

 

Kirsti Hadderingh bewerkt foto’s digitaal en voegt ze samen tot een verhaal. Zij geeft een nieuwe weergave van wat eens haar werkelijkheid was. Soms een oud werk in deze tijd gezet, soms een artiest in zijn eigen werk verstopt. Digitale werken op eigentijds materiaal, verzacht door de omstandigheden.

*

 

 

Organisatie sectie Beeldende Kunst/CKR.

Gegevens

Begin:
10 november 2017, 16:00
Einde:
3 december 2017, 17:00
Kosten:
€2
Evenement Categorie:
Site:
www.culturelekringroden.nl

Gegevens

Begin:
10 november 2017, 16:00
Einde:
3 december 2017, 17:00
Kosten:
€2
Evenement Categorie:
Site:
www.culturelekringroden.nl