Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZWART/WIT, en alles wat er tussen zit…..

11 november 2016, 16:00 t/m 4 december 2016, 17:00

Opening van ZWART WIT op vrijdag 11 november om 16.00 uur.

De opening wordt verricht door Age Hartsuiker, galeriehouder Kunsthuis Loof. Muziek Ronald Nihot.
Er valt heel wat te beleven tussen zwart en wit. “Het is niet zwart, het is niet wit” zingt Frank Boeien. Metafoor voor het zwart-wit denken in onze maatschappij. Zwart en Wit zijn geen kleuren. Is dat zo? Wit is licht en dus geen kleur (of eigenlijk alle kleuren bij elkaar). Zwart is een gebrek aan licht en dus ook geen kleur. Gelukkig is het niet zo zwart-wit als het lijkt.

Door zwart en wit te mengen kun je vele tinten grijs maken. Eigenlijk is grijs ook geen kleur. Maar je kunt wel spelen met grijs door drupjes geel, groen of rood toe te voegen, waardoor het warmer of kouder wordt. Je kunt ook spelen met licht en vormen en lijnen benadrukken. Wat het spannend maakt. Je kunt er zoveel mee doen, dat het teveel wordt om allemaal op te noemen.

Zeven kunstenaars laten zien wat er mogelijk is met Zwart-Wit. Ruimtelijke werk, keramiek, schilderijen, tekeningen, video’s, foto’s en mixed media gemaakt door: Cor Sonke, Ineke Smienk, Wiepke Folkerts, Marchien Cordes, Coby Bos, Monique Stienstra en Sjoukje Iedema.

De sectie Beeldende Kunst, van de Culturele Kring Roden, heeft een prachtige en spannende expositie gemaakt met “Zwart-Wit en alles wat daar tussen zit”.

U bent van Harte Welkom.
www.culturelekringroden.nl

IMG_0826

IMG_2600

 

 

 

 

Gegevens

Begin:
11 november 2016, 16:00
Einde:
4 december 2016, 17:00
Evenement Categorie:
Site:
www.culturelekringroden.nl

Gegevens

Begin:
11 november 2016, 16:00
Einde:
4 december 2016, 17:00
Evenement Categorie:
Site:
www.culturelekringroden.nl