Laden Evenementen

« Alle evenementen

Aaibaar

16 maart, 13:00 t/m 7 april, 17:00

- €2,

‘Aaibaar’ een Verkuno expositie

Van 16 maart tot en met zondag 7 april 2024.

vrijdag 15 maart is om 20.00 uur de opening door Afke Dam, opgeleid als huisarts en ook deelnemend kunstenaar, zij vertelt wat aaien of geaaid worden doet met je lijf.
Teus Ruitenbeek speelt oorstrelende muziek op zijn dobro gitaar.

Deelnemende kunstenaars aan deze Verkuno expositie ‘Aaibaar’ vroegen zich af wat maakt dat iets of iemand aaibaar is.

Zij onderzochten wat dit thema voor hen persoonlijk betekent en hoe ze dit in beelden zouden kunnen vangen.
Zo is er geprobeerd de aaibaarheid van vogels vast te leggen in grote schilderijen maar zijn er ook kleine snelle schetsen van zachte vertederende huisdieren. Onder een aaibare buitenkant gaat soms een harde kern schuil en iets wat hard lijkt blijkt bij nader inzien zacht en aaibaar.

Huid beschermt en begrenst. Op zijn wel- of niet aaibare huid wordt een mens beoordeeld, deze huid kan worden weergegeven als bron van trots en schoonheid maar ook van schaamte. Huidhonger ontstond in de Coronatijd, knuffelen mocht alleen in je eigen bubbel, had je geen bubbel dan had je pech…. De toename van psychische problemen onder jongeren is zorgwekkend, is er voor hen voldoende tederheid en aandacht?

Te zien is ruimtelijk werk in metaal, textiel, keramiek en mixed media. Hard, scherp en roestig metaal wordt tot een aaibare vorm getransformeerd. Wandobjecten zijn er in textiel, keramiek, aquarel, olieverf, potlood en grafiek.

Gast-deelnemers: Joepe Bos, Madeleine Corbey, Afke dam, Helma Hille, Mieke Koenen, Zwannie Menger, Saber Mikael, Tineke Oben. Verkuno-kunstenaars: Ans Courtier, Marleen van Engelen, Arien de Groot, Marijtje van der Veen, Wilhelmina Zoutewelle.

De invalshoeken zijn zeer verschillend, dit maakt de tentoonstelling zeer de moeite waard, zeker ook voor de jongere bezoekers. Jong en oud kunnen zelf een aaibare ervaring opdoen door plaats te nemen op een grote zachte poef met daarop mega-veel kunstknuffels waarmee geknuffeld mag worden!

Op verzoek kunnen groepen rondgeleid worden incl. koffie/thee, kosten €4,00 informatie en opgave: ariendegr@hotmail.com

Zie ook www.verkuno.nl  – Ook binnen het kader van Gekleurd Grijs worden rondleidingen gegeven – zie www.gekleurdgrijs.nl

 

Gegevens

Begin:
16 maart, 13:00
Einde:
7 april, 17:00
Kosten:
€2,
Evenement Categorie:

Organisator

Verkuno

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
16 maart, 13:00
Einde:
7 april, 17:00
Kosten:
€2,
Evenement Categorie:

Organisator

Verkuno

Locatie

Galerie in Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps