Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WORDS, WORDS, WORDS

22 juni 2018, 20:00 t/m 15 juli 2018, 17:00

- €2

Vanaf 23 juni zijn er kunstwerken te zien waarin WOORDEN een belangrijk onderdeel zijn. De titel van deze Verkuno expositie is daarom WORDS WORDS WORDS. In de beeldende kunst komt het gebruik van woorden vaak voor in verschillende hoedanigheden.

In deze expositie belichten we een aantal aspecten: 
– Gevonden woorden. 
– Woorden en hun vorm.
– Woorden die een verhaal vertellen. 
– Woorden & Ideeën.
– Woorden die oproepen tot actie.

 

Tijdens de opening op vrijdag 22 juni om 20 uur zijn er twee “woord-acties”.

Een performance van Joanne Paszkiewicz + Paul Borgreve en

een kalligrafie-act van Paul Veenstra.

 

Op 30 juni is er een workshop ‘Boekjes maken’ door Groninger kunstenaar Wilma Vissers van 13 tot 16 uur.

€ 45 incl. materiaal+ entree+ koffie/thee. ( min 5 en max 8 deelnemers).

Inschrijving workshop opgeven voor 19 juni. Opgave via info@peterdijk.com.

 

Op 8 juli zal er een lezing zijn over het gebruik van woorden in de hedendaagse beeldende kunst.

De lezing ‘Woorden in kunst’ is van 13.30 tot 14.30 uur en wordt gehouden door Peter Dijk. 
Lezing + entree+ koffie €7 / gratis met vriendenpas.

 

 

Tot en met 15 juli 2018 kunt u het werk zien van:

Peter Boersma  “Mijn mixed-media/collage werken komen tot stand met behulp van tape en/of de naaimachine. Inspiratie vind ik in verweerde boeken en in tijdschriften uit vervlogen tijden. Laag voor laag geef ik het materiaal een nieuwe context en betekenis. De installatie met versnipperde woorden is een gevolg van bezinnend reflecteren op woorden in het algemeen, en op persoonlijk archief in het bijzonder.”

 

Ans Courtier  Lees mij, lees mij niet 2. Papiersnippers aangebracht op paneel A0. Tijdens het proces van versnipperen zijn woorden opgetekend, uitgeprint en opnieuw versnipperd. Daarna, samen met de oorspronkelijke snippers, op het paneel, A0 formaat, aangebracht. A0 is het grootste veelvoud van A4, het meest gebruikte formaat voor woorden.”

 

Wilhelmina van Beek Zoutewelle …oud, gescheurd papier heeft een geschiedenis. Het bevat ervaringen, herinneringen die mij tot inspiratie zijn en mij helpen te worden wie ik ben….”

 

 

Jannie Hiskes “Mijn werken zijn zonder titel. De reden is, dat een heleboel gedachten, ingewikkelde dingen dan worden voorkomen, en ik denk dat het beter is om eenvoudig en puur te zijn. Het haalt de zogenaamde ‘betekenis’ weg van de artistieke expressie.”

 

 

Ansje van den Muyzenberg “Etsend, als lijnen zich vormen, ontstaat er een beeld, bij het beeld komen er woorden, woorden als poëzie.
Die woorden vormen samen met de lijnen de complete compositie.”

 

 

Joanne Paszkiewicz  “Op panelen worden combinaties van bestaand werk in een nieuwe vormgeving getoond. In de strakke kaders van deze panelen heb ik de perfecte vorm gevonden voor mijn vrij werk. Doorgaans hebben ze betrekking op het (Drentse) landschap, het milieu en de eigen omgeving. Consequent vierkant in uitvoering, soms ronduit in commentaar…..”

 

 

Albert Rademaker  Als ik zit te tekenen, zegt de verpleegster tegen me: “ U maakt me bang, u hebt het gezicht van een moordenaar”.

 

 

Sarah Zoutewelle Morris “In mijn meest recente werk exploreer ik letters als ‘mark making’ , structuur, en puur vorm. Leesbaarheid neemt een tweede plaats in.”

 

 

Paul Veenstra  “Ik zou niet graag betrapt willen worden als ik aan het schrijven ben. Ik heb altijd getekend. Schrijven is voor mij tekenen, de lijnen zo samenvoegen dat ze schrift vormen of ze weer losmaken dat het schrift een tekening wordt. Ik kan daar niet aan ontkomen.”

 

en Sonja Leutholff. Versnipperde woorden, vergeten woorden, aandacht vragende woorden. Achtergelaten en weggegooide teksten in de natuur en in de stad. Gefotografeerd en bewerkt tot één beeld.”

Organisatie Verkuno.

Gegevens

Begin:
22 juni 2018, 20:00
Einde:
15 juli 2018, 17:00
Kosten:
€2
Evenement Categorie:

Organisator

Verkuno

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Netherlands
+ Google Maps
Site:
kunstencentrumk38.nl

Gegevens

Begin:
22 juni 2018, 20:00
Einde:
15 juli 2018, 17:00
Kosten:
€2
Evenement Categorie:

Organisator

Verkuno

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Netherlands
+ Google Maps
Site:
kunstencentrumk38.nl