Bij HIDDEN FACES is genoeg te zien!

Bij een tentoonstelling met de titel ‘HIDDEN FACES’ (Verborgen Gezichten), denk je misschien: ‘Nou, daar is dan niet veel te zien.’ Maar niets is minder waar!

Er zijn juist veel gezichten te zien, maar allen op een verrassende wijze! En als je de gezichten niet zo direct ziet, dan voel je ze wel! Ook al zijn ze afgewend (Klasiena Soepboer, Jelly van den Bosch) of verstopt (Arien de Groot). Of verborgen (Peter de Vis), zodat je moet bukken om nog wat te zien, of door de gaten van een masker kijkend (Theo van Egeraat, Rianne Kooijman), wat je nieuwsgierigheid prikkelt.

Soms is er een soort van extra dimensie ontstaan waardoor als het ware via de maker naar het werk moet kijken (Peter Dijk) of door verschillende lagen (Sonja Leutholff). Een klein stukje van een gezicht kan je aan het denken zetten (Willem Corsius, Hans Hage): wat is daar aan de hand, of wazige, spookachtige vormen als in een droom (Fokko Rijkens). Een persoon kan een gaasachtige lap voor het gezicht hebben, zoals een voile van vroeger (Jannie Hiskes) ter bescherming tegen vuil of pottenkijkers. Of een geheel gezicht bedekkend masker opzetten (Loes Wouda), waardoor het compleet een ander personage wordt.

Kortom: Bij HIDDEN FACES is genoeg te zien!
De opening werd op vrijdag 5 februari om 20.00 uur verricht door Theo van Egeraat, een van de deelnemende kunstenaars.
Expositie : ‘HIDDEN FACES’ 6 febr. t/m 28 febr.

image

image

 

mental damages

image