Mijmerconcert Zondag 12 april

Een Mijmerconcert op zondagmorgen

 

Een ‘mijmerconcert’? Ja, u leest het goed. De mezzo sopraan Janneke Geurts geeft op zondag 12 april in Kunstencentrum K38 een concert, waar u met uw ogen dicht naar kunt luisteren. Een concert, waarbij u uit het raam mag staren om naar binnen te kunnen kijken. De muziek van Janneke Geurts leidt de gedachten langs alle facetten van het Leven. Haar muziek inspireert, troost en verzacht. Het laat herinneringen komen.

Soms stelt zij een vraag voordat zij een lied gaat zingen.

“Mensen zijn vaak huiverig dit experiment aan te gaan” zegt Janneke. “Ze zijn bang dat er verdriet boven komt zoloft weight gain. En ja, dat gebeurt wel eens. Toch kan het helend zijn deze gevoelens toe te laten.”

“De setting van het concert is geweldig”, aldus Janneke. Ze zingt in Kunstencentrum K38 tussen de kunstwerken van de tentoonstelling ‘Verlies en Verlangen’. “Net als muziek heeft ook beeldende kunst het vermogen het hart te raken.”

In haar werk als psycholoog en coach leidt Janneke Geurts verschillende soorten gesprekken en probeert zij mensen over zichzelf te laten nadenken. Haar valt op dat het leven lijkt voort te razen. “We zijn allemaal zo druk. We vergeten terug te komen op dingen, ze af te ronden. We maken anderen geen deelgenoot van onze ervaring. We beseffen ook te weinig dat we over zoveel zaken dankbaar kunnen zijn. Zelfs in de laatste levensfase voert de hectiek van alle dag de boventoon, en belet het je om verbinding met jezelf en anderen aan te gaan”.

 

Tijdens het koffieconcert op zondag 12 april wil Janneke dat tempo laten dalen en mensen verleiden hun leven te aanschouwen. Het liefst ziet ze haar publiek met de voeten omhoog of de schoenen uit. Zij introduceert haar liederen zelf, en voert u langs een aantal klassieke werken, fado en Nederlandse liederen. Soms zingt zij eigen teksten.

 

Concert ‘Verlies en Verlangen’, zondag 12 april, 12.00-13.30 uur

Janneke Geurts, mezzo sopraan, zang; Leo Aukes, piano

Zaal open voor koffie vanaf 11.30 uur

Entree €5,- inclusief entree tentoonstelling. Vrienden €4,-