AAIBAAR

De nieuwe expositie ‘Zin in Kunst’ door Kunstgroep Køninklijk Chiq

wordt geopend op vrijdag 12 april 2024 om 17.00 uur door K38 en K2C.

 

Begin 2020 hebben 5 kunstenaars besloten de Kunstgroep Køninklijk Chiq (K2C) op te richtten. Alle vijf lid van de Open Ateliers Westerkwartier, en bekend met elkaar. Ze zijn samen sterk, hebben verschillende disciplines, en vinden het waardevol om elkaar te blijven stimuleren en te inspireren. Kwaliteit, schoonheid, een vleugje chiq, humor en ontmoeten, is wat Reinier van den Berg, Jolanda Kieneker, Jessica Lelieveld, Anja Lensen en Eva Ouden Ampsen, verbindt in K2C.

Wat gebeurt er als je woorden, zinnen, poëzie als inspiratiebron in kunst gebruikt of als kunst inspiratie voor poëzie is? Geboeid door dichteres M. Vasalis en andere dichters, is er een boeiende en kleurrijke keur van werken te zien. Een brede interpretatie, in verschillende disciplines.

Je bent van harte uitgenodigd om je onder te dompelen in een keur van diversiteit in de kunstwerken, en één van hen zal je in de galerie welkom heetten. Ook in de Kunstwinkel zullen er kleine werken van K2C te zien en te koop zijn!

 

*

Gastkunstenaars zijn: Joepe Bos, Madeleine Corbey, Afke Dam, Helma Hille, Mieke Koenen, Zwannie Menger, Saber Mikael, Tineke Oben.

Verkuno-kunstenaars zijn: Ans Courtier, Marleen van Engelen, Arien de Groot, Marijtje van der Veen en Wilhelmina Zoutewelle.

De invalshoeken waren zeer verschillend, dit maakte de tentoonstelling ook voor de jongere bezoekers, zeer de moeite waard. Je kon hier een aaibare ervaring opdoen door plaats te nemen op een grote zachte poef met daarop mega-veel kunstknuffels waarmee geknuffeld mocht worden!

‘AAIBAAR’ was te bezichtigen tot en met zondag 7 april.

Op de bovenverdieping was de Jeugd-expositie van O.B.S. De Flint uit Nietap te bewonderen.

 

*

De expositie ‘Paper Art’ was te bezichtigen tot en met zondag 10 maart 2024.

Met de werken van de kunstenaars: Sonja Van Dam, Wim Gremmen, Susanna Lemstra, Vivian Rozenbeek, Marius de Schaar, Lenie Stamhuis, Mathilde van Wijnen, Henny Zikken en Wilhelmina Zoutewelle.

 

*

De Verkuno expositie ‘KLEIN’ met werk van 13 kunstenaars

was te bezichtigen tot en met 11 februari.

*

Wij zijn nog steeds op zoek naar

een Voorzitter, een Secretaris en een Beheerder

voor Kunstencentrum K38!

Interesse?? Neem dan hier contact op met Jan van der Kolk

 

*

*

Wij hebben ook de mogelijkheid voor mindervaliden, om in de bovenruimte van K38 te komen.

Er zijn op de beneden en boventrap, zitstoel-liften geïnstalleerd en daar kunt u, onder begeleiding van onze gastpersonen, gebruik van maken. Voelt u zich welkom om aan lezingen, workshops e.d. mee te doen.

*

PARKEREN gelieve niet in de straat bij de ingang, maar PARKEREN kunt u, aan de Kanaalstraat aan de voorzijde van ons Kunstencentrum, en op het aan de schuin-overkant gelegen grote parkeerterrein van de VRIJBUITER/INTERSPORT.

INVALIDE PARKEREN kun u bij ons achter op de parkeerplaats, achterom door het blauwe hek. Daar zijn aan de linkerkant 2 aparte vakken gereserveerd voor invalide parkeren.

Ingang naar ons Kunstencentrum kan nu ook door de voordeur. Er is een nieuwe oprit gemaakt en er zijn automatische openende deuren.

*

In deze link aandacht voor de nieuwe privacywetgeving: de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op 25 mei 2018 is deze wet van kracht gegaan. In het kader van deze wet hebben wij er alles aan gedaan om Kunstencentrum K38 AVG proof te maken.   

*

U kunt ook informatie, foto’s en video’s, evenementen vinden op onze Instagram en Facebook accounts.

Klik op de link hieronder en bevriend ons.

Instagram
Facebook