FLORALE KUNST

werk van Annemarie Mellema

Wegens groot succes in 2019, is er in K38 opnieuw een expositie ‘Florale Kunst’. Ook nu biedt de expositie een podium voor niet-alledaags bloemwerk.
Vijftien bloembinders presenteren vanaf t/m 6 juni in K38 zeer uiteenlopend werk.

De expositie is geopend op zaterdag 14 mei  door Sjouke Bouius en met een gedicht, gemaakt en voorgedragen, door Annet Zaagsma.

Er zijn dit keer niet alleen ruimtelijke florale objecten te zien: ook de fotografie en de schilderkunst is vertegenwoordigd. Gemeenschappelijk in alle werken is de NATUUR als invalshoek en inspiratiebron.

Zie HIER de video via YouTube

Zie HIER de foto’s van de opening via Facebook

Zie HIER de voordracht van het gedicht van Annet Zaagsma

 

werk van Johannes Bosgra

 

Speciaal voor deze expositie hebben ook leerlingen van de Ronerborg uit Roden florale werken gemaakt. Ze worden tentoongesteld op de bovenverdieping van K38. Daarnaast is er werk te zien van studenten van de Floral Academy te Ede.

Er worden over het thema ‘Natuur’ ook lezingen en workshops gehouden.
In de looptijd van de expositie zijn er op de zondagmiddag lezingen over diverse aspecten van Florale kunst, natuurkunst en tuinkunst.

De lezingen zijn op 15 mei, 22 mei en 29 mei, allen aanvang om 14.00 uur.
Er zijn workshops voor basisschooljeugd.

Voor groep 7 en 8 ‘Fotograferen met je smartphone’, thema: ‘Table top’ o.l.v. Johan Wolfard op woensdag 18 mei van 15.00 tot 16.00 uur.

En voor groep 5 en 6 ‘Kunst maken met natuurlijke spullen’ o.l.v. Jantine Koppert op woensdag 1 juni van 15.00 tot 16.00 uur.

Op zondag 5 juni is er een presentatie van de Oekraïnse bloemisten. Entree € 10,- tbv Oekraïne.

 

De Tweede Pinksterdag zijn wij ook geopend van 13 – 17 uur.

Opgave voor lezingen en workshops en de presentatie via florale.kunst@kunstencentrumk38.nl

 

 

*

De expositie ‘Kanaalstraat Verhalen’ werd vertoond van 15 april t/m 8 mei 2022.

Deze bijzondere expositie vertelt de geschiedenis over de bewoners in de Kanaalstraat tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Op panelen in de galerie en in de Kunstwinkel worden verhalen verteld mede door een QR code. Deze zijn met een smartphone te beluisteren en te bekijken, ondersteund door teksten, foto’s en documenten. Er draait een film in ‘De Filmzaal’.

Er hangen bijzondere kunstwerken van de zes Verkuno kunstenaars

Henk van Donk, Marleen van Engelen, Maxelant Harmsze, Sonja Leutholff, Ansje van den Muyzenberg en Mariet Schedler.

Zie de video HIER

Zie de openingsvideo HIER

 

Een aandachtige tentoonstelling, georganiseerd door Stichting Herdenken Noordenveld, Kunstencentrum K38, De Historische Vereniging Roon en Kunstenaarsvereniging Verkuno.

werk van Mariet Schedler

 

 

*

 

*

Wij hebben ook de mogelijkheid voor mindervaliden, om in de bovenruimte van K38 te komen.

Er zijn op de beneden en boventrap, zitstoel-liften geïnstalleerd en daar kunt u, onder begeleiding van onze gastpersonen, gebruik van maken. Voelt u zich welkom om aan lezingen, workshops e.d. mee te doen.

*

PARKEREN gelieve niet in de straat bij de ingang, maar PARKEREN kunt u, aan de Kanaalstraat aan de voorzijde van ons Kunstencentrum, en op het aan de schuin-overkant gelegen grote parkeerterrein van de VRIJBUITER/INTERSPORT.

Alleen INVALIDE PARKEREN kun u bij ons achter op de parkeerplaats, achterom door het blauwe hek. Daar zijn 2 aparte vakken gereserveerd voor invalide parkeren. Ingang naar ons Kunstencentrum kan dan via de achterdeur op het plein. De gastvrouw/heer zal u daarbij helpen.

*

In deze link aandacht voor de nieuwe privacywetgeving: de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op 25 mei 2018 is deze wet van kracht gegaan. In het kader van deze wet hebben wij er alles aan gedaan om Kunstencentrum K38 AVG proof te maken.   

*

U kunt ook informatie, foto’s en video’s, evenementen vinden op onze Instagram en Facebook accounts.

Klik op de link hieronder en bevriend ons.

Instagram
Facebook