KLEUR en VARIATIE

Beeldende Kunst in Drenthe – Het Lustrum jubileum van K38! 

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Kunstencentrum K38 wordt de expositie ‘Kleur en Variatie. Een greep uit de Drentse Beeldende Kunst na 1945’  georganiseerd.

Deze expositie werd geopend op 8 november door Dhr. Cees Bijl, gedeputeerde van de provincie Drenthe, en Dhr. Jeroen Westendorp van de Gemeente Noordenveld.

Sjouke Dekker, jarenlang coordinator van Centrum van Beeldende Kunst Drenthe, gaf een toespraak. Jankees Braaksma speelde een muzikaal intermezzo van Telemann, en er was muzikale omlijsting van De Serenade Sisters.

    

 

Met 150+ bezoekers was het een geslaagde en drukke middag!

    

De catalogus van deze expositie is voor € 10,- te koop, vraagt u gerust de gastvrouw/gastheer.

De overige foto’s van de opening ziet u HIER via Facebook.

Met op donderdag 21 november om 20.00 uur de lezing van Anne KnippingKleur & Variatie in (inter)nationaal perspectief’  en

op zondag 24 november om 14.00 uur het jazzoptreden van Orkest Adorable.

U kunt zich HIER opgeven, onder vermelding van uw naam en datum van evenement.

Deze expositie is te bezichtigen t/m 1 december 2019.

 

*

Zondag 3 november was de feestelijke afsluiting, finissage, van de expositie ‘Opsmuk of Design’. Deze middag waren de meeste kunstenaars aanwezig en vertelden over hun werk en visie. Ook werden er tentoongestelde werken gepast en gekocht.

 

Het was een succesvolle opening van de nieuwe expositie ‘OPSMUK of DESIGN’! De sectie Beeldende Kunst van de Culturele Kring Roden heeft weer een inspirerende, kleurrijke en prachtige tentoonstelling neergezet!

In een bomvolle zaal vertelde Marieke van Stempvoort over de kunstenaars en hun werk, en werd de tentoonstelling swingend geopend onder jazzmuziek van Blue Umbrella uit Noordlaren.

Zie HIER  de video van de opening, door Piet van de Riet.

 

 

Met fotografie van Misja Beijers, tassen vakmanschap van Tanya Zeeman, autonome koperdraadwerken van Karin Marseille, portretten op een geheel eigen en intrigerende wijze van Marijke Schurink, afvalkunst creaties van Henny Zikken, zilver, goud en porseleinen pracht van Joke Holwarda, Rita Siemons en Jet Mous, creaties van Annemiek Steenhuis en wel heel spannende ‘juweeltjes’ van Linda van de Cappelle – werd je in een wereld van verfraaiing getrokken.

De expositie “Opsmuk of Design’ was te bezichtigen van 12 oktober t/m 3 november 2019.

 
*

Om het 5-jarig bestaan van K38 te vieren, is er een Lustrum programma gemaakt vol muziek op het binnenplein van K38, en zijn er overige activiteiten. Deze activiteiten zijn tijdens de lopende, en ook toegankelijke, exposities.

 
U kunt zich alvast geven voor het muzikaal Lustrum evenement Orkest Adorable op 24 november op het Jelly van den Boschplein van de galerie – meer informatie vindt u HIER 
De entree is 5 Euro incl. koffie/thee/water en toegang tot de expositie – Vriendenpashouders K38 betalen € 3,-
mail naar

Zondag 24 november: Orkest Adorable

 

*

Wij hebben de mogelijkheid voor mindervaliden, om in de bovenruimte van K38 te komen.

Er zijn op de beneden en boventrap, zitstoel-liften geïnstalleerd en daar kunt u, onder begeleiding van onze gastpersonen, gebruik van maken. Voelt u zich welkom om aan lezingen, workshops e.d. mee te doen.

*

PARKEREN gelieve niet in de straat bij de ingang, maar PARKEREN kunt u, aan de Kanaalstraat aan de voorzijde van ons Kunstencentrum, en op het aan de schuin-overkant gelegen grote parkeerterrein van de VRIJBUITER/INTERSPORT.

Alleen INVALIDE PARKEREN kun u bij ons achter op de parkeerplaats, achterom door het blauwe hek. Daar zijn 2 aparte vakken gereserveerd voor invalide parkeren. Ingang naar ons Kunstencentrum kan dan via de achterdeur op het plein. De gastvrouw/heer zal u daarbij helpen.

*

In deze link aandacht voor de nieuwe privacywetgeving: de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op 25 mei 2018 is deze wet van kracht gegaan. In het kader van deze wet hebben wij er alles aan gedaan om Kunstencentrum K38 AVG proof te maken.   

*

U kunt ook informatie, foto’s en video’s, evenementen vinden op onze Instagram en Facebook accounts.

Klik op de link hieronder en bevriend ons.

Instagram
Facebook