Kunst IN DE SALON 2019

In navolging van de vroegere spraakmakende jaarlijkse Salon in Parijs, organiseert Verkuno al 20 jaar zo’n Salon in december, met nieuw werk van haar leden. Dit jaar wordt het een speelse variant. Het historische begrip ‘Salon’ wordt deze keer in een andere betekenis geplaatst.

De werken van de leden zullen worden gepresenteerd binnen de huiselijke sfeer van een modern ingerichte salon en in een antieke saloninrichting. Bovendien wordt er ook een geheel prentenkabinet ingericht. Dus met rede dit jaar: Kunst in de Salon!

 

Op de expositie is werk te zien van 14 leden van Verkuno;

Magda Balvers, Wilhelmina van Beek-Zoutewelle, Jelly van den Bosch, Ans Coutier, Yvonne Dollee, Marleen van Engelen, Arien de Groot, Maxelant Harmsze, Linda van Huffelen, Joke Klaveringa, Rianne Kooijman, Ansje van den Muyzenberg, Marijtje van der Veen en Maryke Wiegers.

 

En de jaarlijkse traditie, er is voor de geïnteresseerde bezoeker een extra verrassing te verkrijgen! Pak-Je-Pakje ad € 10,-

 

Kunst in de Salon 2019’   7 t/m 29 december 2019

Opening op vrijdag  7 december om 20.00 uur  –  zie ook www.verkuno.nl

 

    

*

KLEUR en VARIATIE – is afgesloten!

Er zijn veel bezoekers geweest.  De expositie kreeg zoveel belangstelling door de aanwezigheid van prachtige schilderijen en ruimtelijk werk van gerenommeerde Drents beeldende kunstenaars. Kwalitatief prachtig en ook de variatie in stijl en techniek is bijzonder. Het surrealisme van Kees Thijn naast het hedendaags realisme van Sam Drukker. Je vindt de cobra-achtige abstractie van Roelof Frankot en het expressionisme van Bart Pots. Een breed scala van vormen en beeldende kunstenaars, die zich na 1945 in Drenthe hebben gemanifesteerd, werden in K38 getoond.

Deze expositie is was te bezichtigen t/m 1 december 2019.

 

*

Afgelopen donderdag gaf Drs. Anne Knipping (kunsthistoricus) een boeiende inleiding over de kunststijlen na 1945 aan de hand van schilderijen uit de expositie ‘Kleur en Variatie’. Door vergelijking van deze schilderijen met bekende voorbeelden uit de nationale en internationale kunstgeschiedenis kregen de bezoekers een overtuigend beeld. Duidelijk werd hoe parallel de Drentse beeldende kunst zich na 1945 heeft ontwikkeld, ten opzichte van de ontwikkeling ver daarbuiten.

*

Beeldende Kunst in Drenthe – Het Lustrum jubileum van K38! 

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Kunstencentrum K38 wordt de expositie ‘Kleur en Variatie. Een greep uit de Drentse Beeldende Kunst na 1945’  georganiseerd.

Deze expositie werd geopend op 8 november door Dhr. Cees Bijl, gedeputeerde van de provincie Drenthe, en Dhr. Jeroen Westendorp van de Gemeente Noordenveld.

Sjouke Dekker, jarenlang coordinator van Centrum van Beeldende Kunst Drenthe, gaf een toespraak. Jankees Braaksma speelde een muzikaal intermezzo van Telemann, en er was muzikale omlijsting van De Serenade Sisters.

 

Met 150+ bezoekers was het een geslaagde en drukke middag!

De catalogus van deze expositie is voor € 10,- te koop, vraagt u gerust de gastvrouw/gastheer.

De overige foto’s van de opening ziet u HIER via Facebook.

*

*

Wij hebben de mogelijkheid voor mindervaliden, om in de bovenruimte van K38 te komen.

Er zijn op de beneden en boventrap, zitstoel-liften geïnstalleerd en daar kunt u, onder begeleiding van onze gastpersonen, gebruik van maken. Voelt u zich welkom om aan lezingen, workshops e.d. mee te doen.

*

PARKEREN gelieve niet in de straat bij de ingang, maar PARKEREN kunt u, aan de Kanaalstraat aan de voorzijde van ons Kunstencentrum, en op het aan de schuin-overkant gelegen grote parkeerterrein van de VRIJBUITER/INTERSPORT.

Alleen INVALIDE PARKEREN kun u bij ons achter op de parkeerplaats, achterom door het blauwe hek. Daar zijn 2 aparte vakken gereserveerd voor invalide parkeren. Ingang naar ons Kunstencentrum kan dan via de achterdeur op het plein. De gastvrouw/heer zal u daarbij helpen.

*

In deze link aandacht voor de nieuwe privacywetgeving: de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op 25 mei 2018 is deze wet van kracht gegaan. In het kader van deze wet hebben wij er alles aan gedaan om Kunstencentrum K38 AVG proof te maken.   

*

U kunt ook informatie, foto’s en video’s, evenementen vinden op onze Instagram en Facebook accounts.

Klik op de link hieronder en bevriend ons.

Instagram
Facebook