K38 Nieuws

DICHTER-BIJ

‘Dichter-Bij’, poëzie als bron van inspiratie.
De opening van de expositie ‘Dichter-Bij’ is op vrijdag 8 juli om 16.00 uur.
 
In deze expositie gaan beeldende kunst en poëzie hand in hand. De deelnemende kunstenaars zijn uitgegaan van een gedicht, dat hen inspireerde tot het maken van hun werk. Maar dat gebeurde ook andersom.
Waar hebben we het eigenlijk over als we het over poëzie hebben? Waarin zit de essentie van poëzie?
De verscheidenheid van benadering van dit thema wordt op de expositie zichtbaar in een grote verscheidenheid aan werkwijzen.
 
De deelnemende kunstenaars zijn:
Leni van den Band, Edith Bons, Henk ter Bogt, Jelly van den Bosch, Carolien Broersen, Angelien Coco Martin, Arien de Groot, Jannie Hiskes, Sonja Leutholff, Ansje van den Muyzenberg, Joukje Pees, Dirk Rentmeester, Mariet Schedler, Lonia Schölvinck, Klaasje Smit en Hieke Veenstra.
 
 
Te bezichtigen van 9 t/m 31 juli 2022
 
* In de Kunstwinkel zal werk te zien en te koop zijn van Maria Ufkes gedurende deze periode.
 
*
 
De expositie ‘AJOUR’ was te bezichtigen tot en met zondag 3 juli.
De video op Facebook zie je HIER

Een prachtige tentoonstelling waarbij de ‘opengewerkte kunst’ duidelijk zichtbaar is. Ajour, een spel tussen open en dicht, schaduwen, vorm en restvorm, structuren en veel meer! De fascinatie met licht wordt op verscheidene manieren tentoongesteld in o.a. keramiek, papier, kunststof, garen en metaal.

Met werk van de deelnemende kunstenaars

Ina Fekken, Miriam L’Herminez, Anneke Klein, Ellis op ’t Landt, Sofie Stal, Hinnie Steenbruggen en Marian Sturkenboom.

Werk van Hinnie Steenbruggen

*

*

Wij hebben ook de mogelijkheid voor mindervaliden, om in de bovenruimte van K38 te komen.

Er zijn op de beneden en boventrap, zitstoel-liften geïnstalleerd en daar kunt u, onder begeleiding van onze gastpersonen, gebruik van maken. Voelt u zich welkom om aan lezingen, workshops e.d. mee te doen.

*

PARKEREN gelieve niet in de straat bij de ingang, maar PARKEREN kunt u, aan de Kanaalstraat aan de voorzijde van ons Kunstencentrum, en op het aan de schuin-overkant gelegen grote parkeerterrein van de VRIJBUITER/INTERSPORT.

Alleen INVALIDE PARKEREN kun u bij ons achter op de parkeerplaats, achterom door het blauwe hek. Daar zijn 2 aparte vakken gereserveerd voor invalide parkeren. Ingang naar ons Kunstencentrum kan dan via de achterdeur op het plein. De gastvrouw/heer zal u daarbij helpen.

*

In deze link aandacht voor de nieuwe privacywetgeving: de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op 25 mei 2018 is deze wet van kracht gegaan. In het kader van deze wet hebben wij er alles aan gedaan om Kunstencentrum K38 AVG proof te maken.   

*

U kunt ook informatie, foto’s en video’s, evenementen vinden op onze Instagram en Facebook accounts.

Klik op de link hieronder en bevriend ons.

Instagram
Facebook


K38 Agenda

Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen

juli 2022

‘Dichter-bij’, poëzie als inspiratiebron

9 juli, 13:00 t/m 31 juli, 17:00
€2,

Opening van de expositie 'Dichter-Bij' is op vrijdag 8 juli om 16.00 uur. In deze tentoonstelling zijn de deelnemende kunstenaars uitgegaan van een gedicht dat hen inspireerde tot het maken van hun werk Bij anderen gebeurde dat andersom. Hier vond de dichter in het werk van de kunstenaar inspiratie voor het gedicht. Ook refereerde een kunstenaar aan poëzie als gehele uitingsvorm. Beeldende kunst en poëzie gaan hand in hand in deze expositie. De deelnemende kunstenaars zijn: Leni van den Band…

Meer weten »

augustus 2022

DOnders MOoi

6 augustus, 13:00 t/m 28 augustus, 17:00
Galerie in Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps
€2,

Een expositie van de donderdag ochtend schildergroep van de TSR, onder leiding van Jan Kenter. 'DO MO', donderdagmorgen, met het thema 'Zomer'.   De opening van deze expositie is op vrijdag 5 augustus om 20.00 uur   Deelnemende kunstenaars zijn:   Ina Blauw   Ala Bruins-Willig   Ellena Dechesne-Nash   Janine van Iren   Olesya Lyashova   Marianne Lops   Elly de Roos   Laetitia Schweitzer   John Tolsma   Maurits Valk   Wieke Wieling   Alex van 't Zand…

Meer weten »

september 2022

WaT ’n KuNsT 2022

3 september, 11:00 t/m 4 september, 22:00
Roden Centrum, Brink
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 wordt dit jaar het festival 'Wat ’n Kunst' gehouden in Roden.   Zaterdag 3 september komt het accent te liggen op 'doen', aansprekende kunst gerelateerde activiteiten waaraan iedereen mee kan meedoen. Deze activiteiten vinden plaats op verschillende verrassende plaatsen in het centrum van Roden, uitnodigend voor het winkelende publiek. Zoveel mogelijk worden Noordenveldse organisaties en verenigingen uitgenodigd zich dan te presenteren. Uitgangspunt is een breed spectrum van kunst en cultuur, beeldende kunst,…

Meer weten »

(V)luchtig

3 september, 13:00 t/m 9 oktober, 17:00
€2,

Een expositie georganiseerd door Verkuno

Meer weten »

oktober 2022

STOF tot Nadenken

15 oktober, 13:00 t/m 6 november, 17:00
Galerie in Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps
€2,00

Een expositie georganiseerd door de sectie Beeldende Kunst van de CKR.

Meer weten »

november 2022

KUNST VEILING

13 november, 13:00 t/m 17:00
Galerie in Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps

VEILINGDAG: ZONDAG 13 NOVEMBER 2022   Taxatiedag: zondag  25 september 2022 (reservedag:2 oktober 2022) in de ruimte van de TSR. Zowel de veiling als de taxatie wordt gedaan door Richard ter Borg. Als men werk ter verkoop wil aanbieden, krijgt u van Richard ter Borg uitleg over de kwaliteit van uw kunstwerk en de waarde. Tevens is er dan zicht of de kwaliteit voldoende is om bij ons te laten veilen. Inbrengdagen: 8 en 9 november Kijkdagen: 10 t/m 12…

Meer weten »

Kunstmenu

16 november, 13:00 t/m 4 december, 17:00
Galerie in Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps
€2,00

december 2022

FRAGMENTEN

10 december 2022, 13:00 t/m 8 januari 2023, 17:00
Galerie in Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38
Roden, Drenthe Nederland
+ Google Maps
€2,00

Een expositie georganiseerd door Verkuno

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen