Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beroering

21 juni 2019, 20:00 t/m 28 juli 2019, 17:00

- €2

Opening van de Verkuno expositie ‘BEROERING’ op

vrijdag 21 juni 

met de Tekenperformance ‘Witte Sporen op Zwart’.

Zie HIER de link naar de foto’s van de opening.

BEROERING – ode aan het tekenproces

Tekenen is misschien wel de meest toegankelijke kunstvorm die er bestaat. Er zijn weinig mensen die nog nooit een tekening hebben gemaakt. In Beroeringtonen zeven kunstenaars hun werk met speciale aandacht voor het tekenproces. Een onderdeel van de expositie is een tekenwerkplaats, waar tijdens de opening en op vrijdagen getekend wordt door de kunstenaars. Het publiek mag er ook tekensporen nalaten.
Als medium staat de tekening dichtbij de kunstenaar en als de beschouwer met zijn ogen de getekende lijnen aftast, tekent hij als het ware mee.

In de expositie Beroering’  ligt de nadruk op het tekenen als handeling. Het gaat dus niet alleen om het resultaat – het beeld – maar ook om hoe er getekend wordt – de werkwijze, het proces van tekenen. Met name de laatste jaren zien we hoe gevarieerd het tekenen in kunstenaarspraktijken toegepast wordt.

Trek je een eigen spoor of volg je een spoor / afstand en dichter bijkomen /zoeken of vatkrijgen / een bedachte oplossing dient zich aan , het overkomt je tijdens het proces / het proces is belangrijk door het loslaten van het bedenken / het spoor bijster.              

De verscheidenheid van tekensporen en de actieve deelname van het publiek zijn de uitgangspunten voor Beroering.

Er komt in de expositie een Tekenwerkplaats: iedere vrijdag is een kunstenaar aan het tekenen in K38 en kan het publiek zelf ook zijn tekenspoor maken.

 

Op zondag 7 juli om 16 uur is er een Artist Talk: een forumgesprek tussen kunstenaars en publiek. O.l.v. moderator Theo van Egeraat.
De deelnemende kunstenaars nodigen ieder uit om deze Ode aan het Tekenen zelf te ervaren: Allie van Altena, Ans Courtier, Peter Dijk, Marleen van Engelen , Maxelant Harmsze, Faisel Saro, Wilhelmina Zoutewelle.

De expositie loopt van 21 juni t/m 28 juli

Organisatie Verkuno

 

 

Gegevens

Begin:
21 juni 2019, 20:00
Einde:
28 juli 2019, 17:00
Kosten:
€2
Evenement Categorie:
Site:
www.verkuno.nl

Organisator

Verkuno

Gegevens

Begin:
21 juni 2019, 20:00
Einde:
28 juli 2019, 17:00
Kosten:
€2
Evenement Categorie:
Site:
www.verkuno.nl

Organisator

Verkuno