Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Ruimte

25 oktober 2014 t/m 16 november 2014

Kunst in Drenthe van 1800 tot heden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De eerste kunstenaars die in Drenthe werkten waren romantische ‘Hollanders’, op zoek naar de ruimte van de Drentse moerassen en het pittoreske van plaggenhutten op de woeste hei. Díe ruimte is er niet meer.

Ruilverkaveling en ontwatering zorgen voor welvaart en voor de huidige coulissen landschap. Veel kunstenaars zijn gefascineerd door ‘Ruimte’. Het is het thema voor de eerste expositie in de nieuwe tentoonstellingsruimte in Roden, K38.

In deze tentoonstelling, georganiseerd door de CKR/BK en Verkuno samen, laten zo’n zeventig kunstenaars een werk zien dat op een of andere manier speelt met het begrip Ruimte. Natuurlijk zijn er heidelandschappen, eeuwen geleden geschilderd, en moderne. Particulieren en kunsthandels geven prachtig werk in bruikleen.

Maar van Ben van Voorn ziet u een bijzonder schilderij waar hij van bóven naar zichzelf kijkt. Een vreemde ruimtelijke gewaarwording. Alle muren van het atelier staan er op, en in het midden de schilder, in 2011, voor zijn ezel.

De jongste kunstenaar, Ruben Stellingwerf is zojuist afgestudeerd in Zwolle. Zijn bijdrage is de video waarmee hij de ArtEZ Academieprijs won. Hij heeft een op muziek geïnspireerde nieuwe letter ontworpen. In het filmpje laat hij een muziekkorps een patroon lopen in de vorm van zo’n letter. Een tekening in de ruimte.

Uit heel Drenthe is kunst te zien: schilderijen, tekeningen en ruimtelijk werk.

Wij heten u hartelijk welkom op deze openingstentoonstelling!

 

De tentoonstelling loopt van 25/10 tot en met 16/11, 2014.

Geopend: dagelijks van 13.00-17.00 uur, maandag en dinsdag gesloten.

Entree: 1 Euro

 

Gegevens

Begin:
25 oktober 2014
Einde:
16 november 2014

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Netherlands
+ Google Maps
Site:
kunstencentrumk38.nl

Gegevens

Begin:
25 oktober 2014
Einde:
16 november 2014

Locatie

Kunstencentrum K38
Kanaalstraat 38
Roden, Netherlands
+ Google Maps
Site:
kunstencentrumk38.nl