De Nieuwe Salon van Verkuno

Verkuno, de Vereniging van Professionele Beeldende Kunstenaars en Vormgevers in de gemeente Noordenveld, zet de traditie van een jaarlijkse Salon voort. Dit jaar voor het eerst in de nieuwe expositieruimte van Kunstencentrum K38 aan de Kanaalstraat 38 te Roden. Mede om die reden heeft deze salon ook als titel ‘De Nieuwe Salon’ meegekregen.

De jaarlijkse Salon van Verkuno is, geïnspireerd op de jaarlijkse Salon zoals die in de 19e eeuw in Parijs werd georganiseerd. Kunstenaars presenteerden er hun meest recente werk click site. Een gebeurtenis van groot belang voor hun verdere naamsbekendheid. Maar ook als het werk was geselecteerd, was het nog van belang een goede plaats te krijgen. In de negentiende eeuw werd namelijk bij een tentoonstelling de gehele wand volgehangen. Als werk erg hoog werd opgehangen kon niemand het natuurlijk goed bekijken….

Gelukkig is dat probleem er niet in K38 en kunnen de bezoekers het meest recente werk van veel Verkuno leden goed bekijken!

De deelnemende kunstenaars zijn:

Magda Balvers, Jelly van den Bosch, Ad Breedveld, Peter Dijk, Marleen van Engelen, Arien de Groot, Maxelant Harmsze, Jannie Hiskens, Thea Hoek, Marjan Huizing, Joke Klaveringa, Rianne Kooijman, Sonja Leutholff, Jolande van Luijk, Ansje van den Muyzenberg, Alfred Oosterman, Fokko Rijkens, Mariet Schedler, Rolf Smit, Marijtje van der Veen, Peter de Vis, Maryke Wiegers en Loes Wouda.

De tentoonstelling is te zien van 13 december 2014 t/m 4 januari 2015.

De openingstijden zijn van woensdag t/m zondag (incl. alle feestdagen!) van 13.00 tot 17.00 uur.

Toegang € 1,00. Kinderen tot 16 jaar gratis. ‘Vrienden van K38’ eveneens vrij toegang.

Voor verdere informatie  www.verkuno.nl.