Feestelijke Afsluiting de Gulden Snede

Feestelijke afsluiting van de expositie “de Gulden Snede”.

Op zondag 22 mei, de laatste dag van de expositie de Gulden Snede, zal deze op feestelijke wijze worden afgesloten met een hapje en een drankje.

De kunstenaars zullen zelf van 15.00 tot 17.00 uur aanwezig zijn en kunnen u uitgebreid uitleg geven over hun werk. Over de totstandkoming van hun werk en hoe de “Gulden Snede” daarin te herkennen is. Mis deze kans niet! We zien u graag zondag 22 mei.

De deelnemende kunstenaars zijn; Carla Feijen, Mar de Hoog, Kitty Korver, Annie Meijer, Noni Plomp, Magna Postma, Har Siekman en Els Wiering.

02-DSC_1965

 

Rodense kunstenaar in de expositie DE GULDEN SNEDE

HAR SIEKMAN (1928) is één van de exposerende kunstenaars van de expositie de Gulden Snede en is sinds 12 jaar woonachtig in Roden waar hij ook zijn atelier heeft. Har Siekman is een zeer veelzijdig kunstenaar die ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds enthousiast nieuwe kunstwerken maakt, zoals een nieuwe serie papiersneden.

Deze werken maken meteen duidelijk met hoeveel geduld en precisie hij hiermee bezig is. Alles wat de natuur voortbrengt is een inspiratie, zoals een schelp, een slakkenhuis, een vogelei. Het ontstaan van een landschap fascineert hem in het bijzonder. Hij tekent, is graficus en schildert zowel precies gepenseelde aquarellen als zeer gedetailleerde olieverfschilderijen. Hij streeft naar verfijning en houdt van getrouwheid aan de werkelijkheid. Har Siekman is een veelzijdig vakman die weloverwogen te werk gaat.

Zijn werk is zeer de moeite waard om te bezichtigen. De expositie is georganiseerd door de sectie Beeldende Kunst van de Culturele Kring Roden en is te zien tot en met zondag 22 mei.

37-DSC_2042

image