KIJK, een gast aan tafel!

Jaar van de vluchteling van start in K38

Onlangs besloot de gemeente Noordenveld om 2016 het themajaar van de vluchteling te maken.
Verkuno had kennelijk al een voorgevoel, want deze actieve vereniging heeft in Kunstencentrum K38 voor haar jaarlijkse Salon een aantal kunstenaars uitgenodigd met een ‘vluchtelingen – achtergrond’.

Deze Gast Expositie heeft als titel ‘KIJK; een gast aan tafel’.

Verkuno sluit 2015 af met deze bijzondere salon met werk van gast-kunstenaars die hier een veilig heenkomen vonden, uit hun vaderland verdreven, vanwege hun geloof, geaardheid, of overtuiging , het verleden in zich meedragend die soms tot uiting komt in kunstwerken, door motieven en voorwerpen.

Speciaal aandacht vragen wij voor de selfie-installatie “ME MYSELF AND I” gemaakt door kinderen van het Asielzoekers-centrum in Drachten onder leiding van stichting de Vrolijkheid. Deze stichting brengt kinderen in 24 Nederlandse A.Z.C.’s afleiding en plezier doormiddel van kunst om ze te helpen bij het verwerken van nare ervaringen . Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om gebeurtenissen die de kinderen hebben meegemaakt , vorm te geven en om zelfvertrouwen en talenten te ontwikkelen en vooral om even kind te kunnen zijn.

Op de tentoonstelling ’Kijk, een gast in huis’ is het resultaat te zien naast het werk van gast-kunstenaars uit verre landen en het werk van enkele Verkunoleden.
12 december 2015 t/m 3 januari 2016
Open: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur
ALLE FEESTDAGEN GEOPEND

image

image

image