‘KONTAKT’; textieljubilea in K38

25 jaar Viltkontaktgroep Noord Nederland én Oost-West Kontakten.
Het 25-jarige jubileum van Stichting Oost-West Kontakten te Noordenveld én het 25-jarige jubileum van Vilt-Kontaktgroep Noord Nederland worden gevierd met een exposities in Kunstencentrum K38 en in Galerie Barth te Roden.

Ter gelegenheid van deze jubilea hebben de Quiltwerkgroep , projectgroep van Oost West Kontakten, en de Viltkontaktgroep Noord Nederland samen een kleurrijke expositie samengesteld van quilts (uit Noordenveld en de Tsjechische partnergemeente Litomysl en drie dimensionale objecten van vilt uit Noord-Nederland).

Behalve in Kunstencentrum K38 en Galerie Barth te Roden is ook gezamenlijk werk in diverse winkels aan de “textielroute” te bewonderen. Routekaartjes door het centrum van Roden liggen klaar bij Kunstencentrum K38 en Galerie Barth. Deze route is lopend af te leggen.

Bij de opening in K38 , op vrijdag 8 januari om 16.00 uur, heeft de burgemeester van de gemeente Noordenveld, Klaas Smid, het woord gevoerd en is er een modeshow gehouden met werk van viltsters en quiltsters.

In Galerie Barth heeft de opening plaatsgevonden op zaterdag 9 januari, ook om 16.00 uur.

Tijdens de openingstijden zijn, in K38, textielkunstenaars aanwezig. Zij demonstreren verschillende vilt- en quilttechnieken en kunnen toelichting geven op de geëxposeerde kunstobjecten.

Openingstijden: 9 t/m 31 januari. Woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.00

Bekijk hier de video van de opening http://youtu.be/BiPuoGWyZBQ

image

image