500ste bezoeker bij Quilt en Vilt

Woensdag 27 januari kon reeds de 500ste bezoeker aan de tentoonstelling Quilt en Vilt in K38 worden verwelkomd. In aanwezigheid van enkele van de exposanten van de tentoonstelling Kontakt, ontving mevrouw Marjet Rippen uit Zuidhorn als 500ste bezoeker een fraai boeket uit handen van Jelly van den Bosch, voorzitter van Kunstencentrum K38. Hierbij memoreerde Jelly hoe goed Quilt en Vilt in deze tentoonstelling samengaan. Quilt- en viltliefhebbers uit het hele land genieten van de prachtige expositie KONTAKT in Roden.

Quilts hebben altijd een grote aantrekkingskracht op mensen (en niet alleen vrouwen) maar de combinatie met viltkunst heeft ertoe geleid dat uit heel Nederland veel mensen het Kunstencentrum K38 in Roden bezoeken. Er is werk te zien van quilters uit Tsjechië en Noorderveld en van vilters uit de drie noordelijke provincies.

Twee verenigingen; de Viltkontaktgroep Noord en Quiltgroep Oost-West Kontakten uit Roden bestaan dit jaar 25 jaar en hebben daarom hun krachten gebundeld om deze unieke tentoonstelling met het thema KONTAKT tot stand te brengen.

Veel winkels in het dorp Roden doen ook enthousiast mee. Op een verrassende manier worden daar de quilts en viltobjecten gecombineerd met glaskunst, met bloemen en met boeken. Informatie over deze Textielroute kunt u krijgen bij Kunstencentrum 38.

De passie voor het ambachtelijke verbindt de kunstzinnige mogelijkheden van het vilten en quilten en wekken bewondering. Het contact onderling van kunstenaars (zij zijn dagelijks aanwezig) en bezoekers inspireert en verrijkt. Er wordt ook heel wat uitgewisseld aan “how to do’s”

Op deze dagen is er altijd iemand van de quiltgroep en iemand van de viltgroep aanwezig om uitleg te geven en worden door hen de geheimen van de vilt- en quilttechniek prijsgegeven. Ze maken graag met u KONTAKT.
Organisatie: Viltkontaktgroep Noord Nederland én Oost-West Kontakt Roden
9 t/m 31 januari 2016
Open: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

image
Vlnr; Jelly vanden Bosch, voorzitter van Kunstencentrum K38, 500ste bezoeker mevrouw Marjet Rippen, Hans Elzinga en Ina Visser, beiden exposanten op de tentoonstelling ‘Kontakt’.