Lezing Eric Bos

Lezing Eric Bos zondag 31 mei om 14:00 uur

Berichten uit het vibreerputje.

Hoe bedenkt een beeldend kunstenaar wat hij/zij gaat schilderen, hoe verzint een schrijver een boeiend of spannend verhaal.

De inspiratie voor een kunstwerk of een boek komt ergens vandaan, namelijk het “vibreerpotje” waarover Eric Bos op zondagmiddag 31 mei in K38 gaat vertellen. En hij weet waar hij over praat omdat hij zowel schilder als schrijver is. Als docent aan de Klassieke Academie in Groningen weet hij ook als geen ander te vertellen hoe je dat “vibreerpotje” moet opstoken zodat de schrijver/kunstenaar de zo noodzakelijke inspiratie krijgt.

Eric Bos trad ook als gids op bij culturele reizen in binnen- en buitenland en hij geeft regelmatig lezingen over kunst. Daarnaast heeft hij ook verschillende grote exposities georganiseerd, o.a. in het Oude Groninger Museum en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Deze veelzijdigheid van Eric Bos is een garantie voor een heldere en directe presentatie over het verschijnsel inspiratie bij kunstenaars. Het zal een leerzame en inspirerende middag worden voor professionele en amateurkunstenaars, maar ook voor de kunstliefhebber voor wie het begrip inspiratie een geheimzinnige abstractie is.

EricBos

Galerie K38, Kanaalstraat 38, Roden

Zondag 31 mei 2015, 14:00 uur, entree €5,00 (incl. koffie en tentoonstelling)

EricBos

EricBos