Veel te ZIEN in K38!

Veel te ‘Zien’ in K38!

Onder grote belangstelling is vrijdag 10 juli de expositie ’Zien’ geopend in Kunstencentrum K38 generic zoloft. Deze tentoonstelling is georganiseerd door Kunstmomenten Noordenveld.

Kunstencentrum K38 biedt naast de exposities van professionele beelden kunstenaars een maal per jaar een podium voor een organisatie op het gebeid van amateuristische kunstbeoefening. Dit jaar dus aan de Stichting Kunstmomenten Noordenveld.

‘Zien’ sluit als titel voor deze tentoonstelling prima aan bij het motto van het jaar van de cultuur van de gemeente Noordenveld: ‘Noordenveld laat zich zien’. Immers de expositie ‘Zien’ toont werk van een twintigtal deelnemers en bewijst daarmee dat amateurkunst gezien mag worden.

De deelnemers beleven hun plezier aan het creatieve proces en om zo iets te scheppen. Ieder doet dat op zijn of haar eigen manier, wat een afwisselende en verassende expositie oplevert. De een laat zich inspireren door de stijl van De Ploeg schilders, terwijl de ander juist weer inspiratie uit de natuur haalt en prachtige landschappen maakt. Heel knap weet een van deelnemers ook stillevens vorm te geven met haast een fotografische precisie. Weer anderen zoeken het meer in het abstracte. Zo is er een schilderij waar de skyline van Groningen gecombineerd is met de skyline van New York. Behalve schilderijen zijn er ook ruimtelijke werken te zien van twee deelnemers. De een maakt beelden van speksteen terwijl de ander prachtige bronzen maakt aangevuld met keramisch beelden, die gebrand zijn in de veldoven.

Een bezoek aan deze tentoonstelling is dan ook zeker de moeite waard!
image

De tentoonstelling ‘Zien’ van Stichting Kunstmomenten is in Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 te Roden van 11 juli t/m 2 augustus.
Open: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Toegang: € 1,00. Kinderen tot 16 jaar en ‘Vrienden van K38’ gratis.

image