Laden Evenementen

« Alle Evenementen

DEMENTIE

29 maart, 16:00 t/m 21 april, 17:00

- €2

Dementie
Kunst & Samenleving
Ontmoeting met mensen met dementie

In april 2019 

toont de Kunstacademie Minerva o.l.v. Herman van Hoogdalem  “Ik zie, ik zie”
- neerslag van een 3 maanden lange ontmoeting tussen studenten en mensen met dementie.
 K38 wil laten zien wat er op kunstzinnig/ creatief vlak mogelijk is voor èn met mensen met dementie.

Rondom deze expositie zijn er allerlei activiteiten met betrekking tot dit thema: muziek, workshops, lezingen.

Zie hiervoor onderstaande data en onze Agenda. Het aantal plaatsen is beperkt, daarom moet u zich hiervoor tevoren aanmelden. De kosten voor deelname per activiteit zijn € 5,- per persoon, inclusief uw bezoek aan de expositie en een kop koffie/thee.

Voor meer informatie en aanmelden: dementie@kunstencentrumk38.nl

 

Zaterdag 30 maart van 14.00 – 15.00 uurWorkshop “Bloem vilten” o.l.v. Jolande van Luijk. Dit is speciaal bedoeld voor mensen met dementie en hun partner/mantelzorger.

Zondag 31 maart van 14.00 – 15.00 uur – “Muzikale Ontmoeting” – een intiem muzikaal optreden door Ilse Tummers en Verena Wild uit Nijmegen. Dit is speciaal bedoeld voor mensen met dementie en hun partner/mantelzorger. Eventuele uitloop van tijd.

Vrijdag 5 april van 19.30 – 21.30 uur met pauze – Lezing Kunst & Samenleving door Kenniscentrum K & S, Hanze Hogeschool Groningen. De lezing is voor iedereen.

Zaterdag 6 april van 14.00 – 15.00 uur – Workshop “Mandala Schilderen” o.l.v. Jan Kenter. Dit is speciaal bedoeld voor mensen met dementie en hun partner/mantelzorger, eventueel met uitloop van tijd.

Zondag 7 april van 14.00 – 15.00 uurEngelstalige masterclass “Deeper Connection” speciaal bedoeld voor musici o.l.v. Krista Pykkönen – de Wit, docent aan het Prins Claus Conservatorium. Hoe kun je muziek maken met mensen met dementie? Deelnemers nemen hun eigen instrument mee; ook een zanger is welkom met de stem als instrument; er is 1 (electrische) piano aanwezig als instrument. Eventueel met uitloop van tijd.

Woensdag 10 april Interactieve muzikale workshop door Embrace, door Philip Curtis en 3 musici, speciaal voor zorgopleidingen. Over de rol van muziek in de zorg voor mensen met dementie.  Reeds volgeboekt.

Vrijdag 12 april van 19.30 – 21.30 met pauze – Lezing door Toine Heijmans, schrijver en columnist in de Volkskrant over ‘de dementie van zijn vader’. De lezing is voor iedereen. Deze activiteit is i.s.m. Noordenveld Leest.

Zaterdag 13 april van 14.00 – 15.00 uur, eventueel met uitloop – ‘Werelddans op de stoel”  o.l.v. Marijke Dijkshoorn. In een kring vanuit een stoel heerlijk bewegen op muziek. Deze workshop is open voor iedereen, maar mensen met dementie en hun hele familie, en mensen met een beperking zijn nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen.

Zondag 14 april van 14.00 – 15.00 uur eventueel met uitloop – “Muzikale Verbinding” – een intiem muzikaal optreden door Janneke Geurts. Dit is speciaal bedoeld voor mensen met dementie en hun naasten. U kunt daarbij ook een verzoeknummer indienen, een liedje uit de oude doos of juist niet. Indien mogelijk zal Janneke dit voor en eventueel met u zingen.

Vrijdag 19 april van 19.30 – 21.30 met pauze – Gedichtenavond met dichter Arjen Boswijk n.a.v. zijn ervaringen in Maartenshof.
Tevens de uitslag van de gedichtenwedstrijd die aan deze expositie is gekoppeld. De avond is voor iedereen.

Zaterdag 20 april van 14.00 – 15.00 uur, eventueel met uitloop – Workshop “Van levensverhaal tot levensboek” o.l.v. Roelie Otter. Hoe kom je van iemands levensverhaal tot een mooi levensboek? Deze workshop is voor iedereen, maar met name ook mensen met dementie en een partner/mantelzorger zijn van harte welkom.

Zondag 21 april (1epaasdag) van 14.00 – 15.00 uurMuzikaal optreden bij de expositie zelf door duo “Offenes Fenster” Hildegard Sarrazin en Hans Rosinga met Balkanmuziek e.a: muziek van nabij en veraf, sereen en hartstochtelijk. Hiervoor hoeft u zich niet apart aan te melden.

Maandag 22 april (2 paasdag) vanaf 15.00 uurMeet & Greet met de exposerende kunstenaars, met pianospel van Martijn Meulenbelt.

 

*Voor ALLE bovenstaande activiteiten dient u zich van te voren aan te melden a.u.b.

alle activiteiten kosten € 5,00 per persoon.

 

Dit bijzondere project wordt mogelijk gemaakt mede door:

Externe organisaties o.l.v Laetitia Schweitzer.

Gegevens

Begin:
29 maart, 16:00
Einde:
21 april, 17:00
Kosten:
€2
Evenement Categorie:

Gegevens

Begin:
29 maart, 16:00
Einde:
21 april, 17:00
Kosten:
€2
Evenement Categorie: